Cadre didactice ale UMFST G.E. Palade Tg. Mureș specializate în Economia Sănătății

Cadre didactice ale UMFST „G.E. Palade” din Târgu Mureș au urmat în perioada 4-18 iulie un curs postuniversitar de formare (training of trainers) în domeniul Economiei sănătății pentru a se specializa în domeniu și pentru a putea forma, la rândul lor, viitorii cursanți ai programului postuniversitar care se dezvoltă în cadrul proiectului POCU/918/4/8/149892 „Program postuniversitar de formare în economia sănătății [HEALTHESIS]” implementat de UMFST „G.E. Palade” din Târgu Mureș alături de UMF ”Carol Davila” din București (beneficiar) și UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (partener) în perioada 08.04.2020 – 07.12.2023.

Curricula parcursă abordează teme interdisciplinare de economie și sănătate: economie şi economia sănătății, cererea și oferta în domeniul sănătății, factori de risc asupra sănătății populației, contextul european al evaluării tehnologiilor medicale, modalități de finanțare și de plată a serviciilor de sănătate, tehnici de evaluare economică pentru determinarea costurilor, evaluarea din punct de vedere economic și procesul de luare a deciziei, aspecte de legislație și etică.

”Specializarea cadrelor didactice în economia sănătății și dezvoltarea în premieră în România a unui program postuniversitar în acest domeniu răspunde necesităților de formare a specialiștilor și decidenților din domeniul sănătății și va conduce la îmbunătățirea competențelor în utilizarea de tehnici moderne de evaluare economică, management și statistică aplicată în domeniul sănătății,  utilizate la scara largă în cadrul programelor postuniversitare cu specific de Health Economics în universități de referință pe plan internațional.

Implementarea acestui proiect în cadrul universității noastre este o dovadă în plus a capacității de a  valorifica sinergic resursele și competențele în domenii complementare: medicină, economie și tehnologie.”

Coordonator proiect,
Director Departament Științe Economice,

Conf. univ. dr. Mihaela Kardos

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram