Eveniment aniversar, 5 ani de la fuziunea UMF cu UPM

„Pot spune cu mâna pe inimă că unificarea a fost o decizie bună, care a schimbat istoria universitară a Târgu Mureșului”.

Afirmația îi aparține Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei și a fost făcută la evenimentul aniversar care a marcat 5 ani de la fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) cu Universitatea „Petru Maior” (UPM).

În același context a avut loc lansarea cărții „Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș. Galeria Honoris Causa”. Acesta este al treilea volum din Colecția Sinteze Documentare, publicată sub coordonarea prof. univ. em. dr. ing. Vasile Boloș, rector al Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș în perioada 1990 – 2004.

„Acest moment al lansării unei cărți cu valoare istorică, dar și documentară, îmi generează amintiri legate de ezitările, gândurile și preocupările de acum cinci ani, de la momentul fuziunii dintre cele două universități. Astăzi, pot spune cu mâna pe inimă că a fost o decizie bună, care a schimbat istoria universitară a Târgu Mureșului”, a precizat Rectorul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorului la Muzeul Universității „George Emil Palade”. Despre cartea lansată de distinsul Profesor Vasile Boloș, dar și despre momentul fuziunii, au vorbit cu deosebită apreciere Prof. univ. dr. Călin Enăchescu, Prof. univ. dr. ing. Liviu Marian și Prof. univ. dr. Cornel Sigmirean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram