„Față în Față cu Angajatorii”, un eveniment de succes și în această ediție

Evenimentul „Față în Față cu Angajatorii” a fost și în acest an un succes, bucurându-se de o participare numeroasă, atât din partea comunității academice, cât și din partea angajatorilor, pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a viitorilor absolvenţi.

Elementul de noutate al acestei ediții l-a constituit desfășurarea simultană în 4 locații diferite, în funcție de specializările vizate, scopul urmărit fiind acela de a-i aduce pe cei peste 50 de angajatori participanți cât mai aproape de publicul lor țintă, respectiv studenții.

În conceptul de eveniment, organizatorii au urmărit diversitatea activităților și crearea contextelor pentru discuții aplicate pe teme ce țin de crearea și consolidarea relațiilor universității cu piața muncii. Companiile participante au prezentat oferte din domeniile medicină, farmacie, inginerie, informatică, filologie şi economie.

Pe lângă interacțiunea directă la standurile anagajatorilor, studenții au avut ocazia să participe la 17 workshop-uri tematice. De asemenea, a mai avut loc și o masă rotundă la care au participat companiile din domeniul IT și cadre didactice, pentru a dezbate corespondența curriculei universitare cu cerințele pieței muncii.

Ne dorim ca acest eveniment să fie unul care reunește și integrează toate facultățile universității, creând contextul în care toți studenții să vină în contact cu ofertele existente pe piața muncii. Fără un contact permanent şi un schimb de experienţă, de know-how pe ambele sensuri, atât dinspre universitate către mediul de afaceri, cât şi invers, mediul de afaceri către universitate, nu putem evolua într-un mod constructiv şi eficient, mai ales având în vedere trendul pe care îl are tehnologia în ziua de astăzi şi cum evoluează lucrurile şi toate procesele, modalităţile, procedurile de lucru. Toate sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să le aducem cât mai actualizate în faţa studenţilor. Avem 51 de companii care participă cu standuri şi este prima ediţie care integrează şi specializări ale Facultăţii de Medicină şi ale Facultăţii de Farmacie”, a transmis coordonatorul Compartimentului Relații cu Piața Muncii din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, Ştefan Vasile Daniel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram