Mesajul Rectorului pentru studenții admiși la UMF Tîrgu Mureș

azamfirei leonardUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș a publicat rezultatele examenului de admitere, sesiunea iulie 2017, pentru programele de studii de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie. Rezultatele pot fi consultate aici.

Vă redăm, în cele ce urmează, mesajul Rectorului UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, adresat studenților admiși la UMF.

„Dragi studenți recent admiși la UMF Tîrgu Mureș,
Vă felicit pentru succesul de astăzi. Ați trecut printr-o admitere dificilă, care v-a pus la încercare nu doar cunoștințele dar și capacitatea de integrare a informațiilor și puterea de sinteză. Am încercat să selectăm dintre voi pe cei care, dincolo de capacitatea lor de a memora noțiuni, sunt capabili să înțeleagă fenomene. Nu ne-am propus să refacem clasificări de tip liceal, ci am dorit, și credem că prin voi, cei admiși, am și reușit, să vă scoatem dintr-un sistem de predare și învățare descriptiv și să vă provocăm să raționați, să decideți. Acest examen de admitere a fost nu doar dificil, ci și diferit. Voi, câștigătorii de astăzi, ați făcut primul pas în a va reforma gândirea iar ceea ce veți face la UMF de acum înainte va continua aceeași abordare.
Un examen de admitere nu trebuie să fie un concurs de recitări, ci un efort de gândire. Toate întrebările de astăzi au avut la bază informații din cărțile de admitere. Unii dintre voi le-au identificat, alții nu au reușit să treacă de forma întrebării și să găsească noțiunile de anatomie, fiziologie, biochimie pe care acestea le conțineau. Si această capacitate a facut diferența!
Celor care astăzi nu au avut succes le transmit aprecierea mea pentru efortul făcut și pentru curajul de a se angaja într-o competiție în care, din păcate, există învingători și învinși. Vă asigur că a fost o competiție corectă și riguroasă în fiecare detaliu.
Învingătorilor le doresc o vacanță minunată! O meritați din plin!
Vă aștept pe toți la deschiderea anului universitar, în 25 septembrie 2017.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram