Új sportok a MOGYE-n: pilates

Az utóbbi években az egyetem diákjai által űzött sportok köre jelentősen bővült.  Így tehát a röplabda, labdarugás, tenisz mellett olyan sportok jelentek meg, mint Diana Ecrean,  ötödéves fogorvostan-hallgató által gyakorolt pilates. „Amióta az eszemet tudom, a sport mindig az életem része volt. Baletteztem, tornáztam, táncoltam, karatéztam, usztam, jelenleg  síelek és pilates-ezek. A pilatesszel két évvel ezelőtt találkoztam, amikor valami hatásos, de mégis változatos tevékenységet kerestem, amiről majd nem mondok le. Egy hónap után abba hagytam a pillatest és két hónapig tartott ez a szünet. A végén rájöttem, hogy ha eredményeket szeretnék elérni, akkor a kifogások keresését abba kel hagynom. Az elért eredmények  pilates-függővé tettek.” – fejtette ki a diáklány.

Azonban a dolgok nem álltak meg itt és Diana elhatározta, hogy népszerűsíti a pilatest, illetve a diáktársait segíti a fejlődésben. „Azért váltam oktatóvá, mert szeretném népszerűsíteni a pilatest és bemutatnám a kedvező  testi és szellemi hatásait. Azt szeretném, hogy lehetőségem legyen tovább adni mindazt amit a pilatesről tanultam, miközben én is tovább tanulhatok. Jó lenne, ha még többen megismernék ezt a sportot. ”

A pilatesnek számtalan előnye van. „Annyira sok a kedvező hatása, hogy napról napra egyre jobban szeretem ezt a sportot. A pilates megalkotója Joseph Pilates volt és eredetileg Contrology-nak nevezte, mert megtanulod uralni a tested és az elméd. Megerősít, zsírt éget, hajlékonnyá tesz, egyensúlyt, helyes testtartást ad, miközben növeli a teljesítőképességed és megtanulsz tudatosabban mozogni. A MOGYE hallgatói jobban értik a sport fontosságát az egészség és harmonikus megjelenés területén, értik, hogyan mozog az emberi test és milyen sokat jelent, hogy legalá bb egy részét ellenőrizni tudod. Természetesen a sport a jobb eredmények érdekében egészséges étkezéssel kell kibövüljön. ”

A legérdekesebb dolog az egészben, hogy Diana felhasználja az oktatói bizonyítványát és az egyetem hallgatói pilates körbe járhatnak. Mindenkit meghív, hogy részese legyen egy egészséges életmódnak. „Az én pilates óráim  a MOGYE vívó termében vannak megtartva (fent az egyetemi kantinnál, a fitneszteremmel szemben) minden hétfőn, szerdán és pénteken/vasárnap este 8-tól 9-ig. A facebook-on van egy közös csoportunk azokkal, akik jönnek az edzésekre és ez a  Pilates la UMF  nevet vislei. Azokat akik a testükre nézve egy pozitív változásra vágynak, meghívom, csatlakozzanak ehhez a csoporthoz, hogy napirenden legyenek az újdonságokkal és kérdéseiket feltehessék.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram