„Weekend cultural la UMFST” – UNATC revine la Târgu Mureș cu spectacolele „INSTITUȚIA” și „CONSTELAȚII”

În cadrul seriei de evenimente „Weekend cultural la UMFST”, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti vă invită la spectacolele „Instituția”, sâmbătă, 20 mai, ora 20:00 și „Constelații”, duminică, 21 mai, ora 19:00.

Acestea vor fi prezentate publicului din Târgu Mureș în sala Teatrului pentru Copii şi Tineret Ariel din Târgu Mureș (str. Poligrafiei nr. 4).

„Instituția” este un spectacol neconvențional, realizat pe modelul de devised and performance theater, unde spectatorul nu mai este un simplu participant indirect la ceea ce se întâmplă pe scenă.

În acest spectacol neconvențional, am cules și transpus poveștile copiilor instituționalizați pentru a le auzi și dumneavoastră. Oare copiii instituționalizați care nu își cunosc părinții pe cine dau vina atunci când li se întâmplă ceva nefericit în viața lor? Tu ai acest DAR sub umbrela căruia îți justifici și scuzi acțiunile. Ce triști am devenit, folosindu-ne de scuze și de învinovățiri”. (Regizor, Florin Liță)

Regia: Florin Liță

Sound design: Andrei Georgescu

Distribuția: Cătălina Corbu, Alexandra Corlan, Aurelian Culea, Gabriel Hrițcu, Varty Mihail, Andreea Moustache, Simona Pustianu, Emanuel Varga, Alexandra Pribeagu

Cel de-al doilea spectacol, „Constelații”, de Nick Payne, este o poveste de dragoste care sfidează, cu umor și duioșie, limitele înțelegerii noastre asupra spațiului și timpului.

Suntem suma alegerilor noastre. Însă ce se întâmplă cu alegerile pe care nu le-am făcut, cu tot acel potențial neexplorat?

Marianne și Roland, doi tineri din medii sociale diferite, se cunosc la un grătar, într-o zi ploioasă. Întâlnirea lor se desfășoară într-o serie de universuri paralele, în care cei doi primesc din nou și din nou șansa la o nouă alegere. Un cuplu care explorează posibilitățile infinite prin care iubirea unește și separă”.

Traducerea: Ioana Barbu și Marin Grigore

Adaptarea: Larisa Popa și Ana Barangă

Distribuția: Ana Avram și Mihai Trăsnea

Regia și Scenografia: Larisa Popa

Coregrafia, Lighting & Sound Design: Ruxandra Bobleagă

Compozitor: Tibor Cari

Regia Tehnică: Mara Bugarin

Producția: Monica Panait, Cătălin Stancu, Dumitru Dumitrașcu

Coordonatori: conf. univ. dr. Radu Apostol, lect. univ. dr. Răsvana Cernat, cadru did. asoc. dr. Diana Păcurar

Coord. Arta actorului: prof. univ. dr. Bogdana Darie

Coord. Design lumină și sunet: lect. univ. dr. Bogdan Golumbeanu, lect. univ. dr. Daniel Klinger

Coord. Teatrologie: conf. univ. dr. Carmen Stanciu, conf. univ. dr. Liliana Borș

*Atenționare – în acest spectacol se folosește efect stroboscopic.

Accesul publicului la cele două spectacole este liber, în limita locurilor disponibile.

Programul „Weekend cultural la UMFST” este parte a proiectului „Arta ocupă orașul” realizat în baza parteneriatului dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și Universitatea Națională de Muzică din București.

Proiectul cultural comun al celor trei universități pune Târgu Mureșul pe harta evenimentelor culturale universitare de excepție, în care arta, sub diversele ei forme de exprimare, va fi redescoperită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram