Echipamente și tehnologii de ultimă generație în noul centru de învățare prin simulare al Facultății de Medicină Dentară

Îmbunătăţirea permanentă a sistemului educaţional medical prin folosirea celor mai performante echipamente şi tehnologii în beneficiul procesului didactic este un deziderat major pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.
Noul centru de învățare prin simulare al Facultății de Medicină Dentară, dezvoltat prin reabilitarea și modernizarea compartimentului de simulare convențională, se bazează pe utilizarea tehnologiilor digitale de simulare 3D și oferă soluții integrate pentru educația stomatologică modernă, realizând trecerea de la intruirea preclinică a studenților la pregătirea clinică.


Au fost achiziționate patru echipamente Planmeca complet digitale, replica perfectă a unor unituri dentare performante, care oferă oportunități deosebite atât pentru predare, cât și pentru învățare. Simulatoarele au la bază un concept unic de învățare incluzând instrumente avansate – de la unități de simulare și software până la controlul centralizat al infecțiilor și dispozitive de imagini 2D și 3D.


Finanțarea a fost asigurată în cadrul proiectului ROSE Sim3DPrint și din venituri proprii Universității.


Astăzi, 25 septembrie 2020, a avut loc recepția echipamentelor și o sesiune de instruire a cadrelor didactice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram