Eveniment dedicat studenților la Drept

Facultatea de Economie și Drept, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, și Serviciul de Probațiune Mureș organizează marți, 31 octombrie 2023, ora 10:00, în sala C26 (str. Livezeni, nr. 69), evenimentul intitulat „Istoria și funcțiile probațiunii în România”.  Invitați Ovidiu Savu, Monica Adriana Dunca.

Potrivit organizatorilor, prezentarea va include următoarele puncte: istoria și rădăcinile probațiunii, probațiunea în România (apariție, definiții, cadru legal), categoriile de pedepse care intră în sfera de competență materială a Serviciului de Probațiune, principalele activități de probațiune (rapoartele de evaluare, supravegherea, consilierea), descrierea și exemplificarea activității de întocmire a rapoartelor, măsurile de supraveghere și obligațiile impuse de instanță, munca neremunerată în folosul comunității, programele de reintegrare socială, măsurile educative neprivative de libertate, meseria de consilier de probațiune și cum poate fi ea accesată, discuții libere.

Cu acest prilej, se mai dorește stabilirea detaliilor pentru încheierea unui acord de colaborare pentru practica studenților.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram