Resurse educaționale pentru dezvoltarea gândirii flexibile, disponibile gratuit prin proiectul ERASMUS+ GROWTHMINDS
Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș informează cadrele didactice din învățământul universitar și preuniversitar că în cadrul proiectului internațional ERASMUS+ GROWTHMINDS au fost dezvoltate o serie de resurse educaționale pentru dezvoltarea gândirii flexibile (Growth Mindset) care pot fi utilizate în mod gratuit în cadrul activităților didactice. Materialele pot fi accesate gratuit pe site-ul: http://www.unigrowthminds.eu, fiind disponibile în limba engleză și parțial în limba română.
Proiectul implementat în cadrul UMFST, alături de Universitatea Primorska FAMNIT (coordonator) și STEP Institute din Slovenia, Universitatea Klagenfurt din Austria și Universitatea Balikesir din Turcia, are ca scop crearea unui set de instrumente digitale creative de activități și cele mai bune practici care pot fi utilizate în activitatea de predare, evaluare și tutoriat, precum și în comunicarea cu studenții și elevii pentru dezvoltarea unui mod de gândire flexibilă, considerat printre elementele importante pentru obținerea unor performanțe în educație și carieră.
Activitățile derulate s-au concretizat într-o serie de resurse educaționale:
• Colecție de instrumente pentru dezvoltarea gândirii flexibile(articole, infografice, ebook);
• Compendium de bune practici, reprezentând un ghid pentru predarea de tip Growth Mindset;
• Curriculum pentru formarea competențelor didactice în predarea de tip Growth Mindset, însoțit de exemple de activități din diferite domenii;
• Ghidul de organizare a unei activități pentru conștientizarea studenților privind avantajele gândirii flexibile în procesul de învățare.
Site-ul proiectului include și o secțiune cu resurse externe pentru cei interesați să afle mai multe despre teoria și practica gândirii flexibile (cărți, video-uri, site-uri, articole, etc.).
Prorector, Coordonator UMFST al proiectului Erasmus + Growthminds
Conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu