Aproximativ 300 de liceeni la Zilele Porților Deschise Universitare

Asociația Studenților Maghiari din Târgu Mureș organizează, în perioada 25-27 noiembrie 2022, cea de-a XIX-a ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise Universitare”, la care participă aproape 300 de liceeni.

Evenimentul își propune să prezinte elevilor din clasa a XII-a diversitatea ofertei universitare cu predare în limba maghiară și oportunitățile de care un viitor student poate beneficia pe plan profesional și personal.

În urmă cu 19 ani, ideea Zilelor Porților Deschise la Universitate a apărut pentru că am considerat că este important să ajutăm liceenii să ia una dintre cele mai importante decizii din viața lor. De la început și până în prezent, scopul evenimentului nostru a fost acela de a oferi o perspectivă asupra vieții universitare din Târgu Mureș, o imagine cât mai completă a vieții studențești mureșene, a oportunităților, a infrastructurii din campus, a asociațiilor studențești și a organizațiilor partenere”, au transmis organizatorii evenimentului.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei zile, în două grupe de elevi, vineri – sâmbătă și sâmbătă – duminică.

Cea de-a doua zi din programul evenimentului va include un tur al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Turul UMFST va începe cu un scurt moment de deschidere, de bun venit adresat elevilor vizitatori, susținut de cadre didactice din cadrul universității, urmat de prezentări și activități didactice demonstrative în campusul UMFST.

Suntem foarte încântați să avem din nou un număr atât de mare de participanți în acest an la Târgu Mureș, aproape 300 de liceeni. De asemenea, am reintrodus în program vizitarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, implicit a Unității de Primiri Urgențe, precum și a elicopterului SMURD”, au subliniat reprezentanții Asociației Studenților Maghiari din Târgu Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram