Metode creative pentru educaţia antreprenorială, la UMFST Târgu Mureș

UMFST Targu Mures Economie si DreptDepartamentul de Management-Economie din cadrul Facultății de Economie și Drept a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș a organizat, în perioada 12-18 noiembrie 2018, cu prilejul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, seria de evenimente „Drumul spre succes în antreprenoriat”, ediția a IV-a.

Având în vedere preocupările constante ale departamentului în acest domeniu, ne-am propus ca prin evenimentele organizate şi în acest an să oferim studenţilor oportunități de a cunoaşte antreprenori de succes care să-i inspire în inițiativele antreprenoriale, de a se implica în activități de utilizare a unor tehnici creative de dezvoltare a gândirii antreprenoriale, de a participa la concursuri de idei și proiecte antreprenoriale și de a se informa cu privire la sursele de finanțare a afacerilor antreprenoriale. Practic, am utilizat metode alternative de educație antreprenorială, cu scopul de a crește gradul de atractivitate al acestei teme pentru studenți.

Antreprenori de succes în fața studenților
Evenimentele desfășurate luni, 12 noiembrie 2018, și miercuri, 14 noiembrie 2018, au adus în fața studenților tineri antreprenori (Horațiu Marton și Marius Mare – Crown Coffee To Go Târgu Mureș, și Narcis Păvălașcu – Păvălașcu Risk Consultants SRL București), care le-au dezvăluit din secretele antreprenoriatului de succes: să crezi în ideea ta, să fii pasionat și optimist, să ai încredere că se poate inova pe o piață în creștere așa cum este cea din România, să-ți dorești să fii cel mai bun. Evenimentele au fost organizate de către doamnele conf. dr. Mihaela Kardos și conf. dr. habil. Rozalia Gabor.

Metode creative pentru educaţia antreprenorială
Marți, 13 noiembrie 2018, sub coordonarea doamnelor conf. dr. Daniela Ștefănescu și lector dr. Lia-Codrina Conțiu, studenții au avut ocazia să cunoască activitățile proiectului Erasmus+ CREATOR de educație antreprenorială în care este implicată universitatea și să aplice tehnica de gândire creativă SCAMPER pentru a propune idei inovative, care pot face obiectul unor viitoare afaceri antreprenoriale.

Oportunități de finanțare pentru antreprenori
Având în vedere faptul că finanțarea este un aspect esențial pentru transformarea ideilor antreprenoriale în afaceri de succes, miercuri, 14 noiembrie 2018, Șeful Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții si Promovarea Exportului Mureș, domnul Török Csaba, a răspuns invitației doamnei lector dr. Angela On și a prezentat studenților oportunitățile de finanțare guvernamentale prin Programul START UP NATION.

Concurs de proiecte antreprenoriale
Societatea Antreprenorială Studenţească a UMFST Târgu Mureș, coordonată de către domnul conf. dr. Liviu Ciucan-Rusu, a lansat concursul InnOvation Night, un concurs de idei antreprenoriale pentru studenți, care vizează propuneri de activități studențești în universitate și pentru promovarea brandului UMFST Târgu Mureș. Concursul va avea loc în data de 14 decembrie 2018, în cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș.

Conf. dr. Mihaela Kardos
Director Departament de Management – Economie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram