Studenți ai Facultății de Științe și Litere, debut radiofonic la Radio România Târgu Mureș
Doi studenți ai Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, membri ai Cercului Literar UMFST, își anunță debutul radiofonic la Radio România Târgu Mureș.
Manuel Ienciu și Diana Mișca vor da viață rubricii PRIMA VERBA pe frecvențele 102,9 FM/98,9FM/94,9 FM și online pe www.radiomures.ro (emisiunea Pasaj Urban). „După succesul primei ediții, avem deja două debuturi radiofonice pentru care Radio România Târgu Mureș merită toată aprecierea: Manuel Ienciu și Diana Mişca, nume despre care se va auzi în viitor”, a transmis lector univ. dr. Dumitru Mircea Buda, coordonatorul Cercului Literar și prodecanul Facultății de Științe și Litere.
Prima întâlnire a Cercului Literar UMFST a avut loc în data de 6 noiembrie 2019, iar pregătirile pentru următoarea întâlnire sunt în toi. „Cercul Literar UMFST e o idee mai veche, care acum își găsește în sfârșit o formă de manifestare, cred eu, actuală și eficientă. Cumva, Cercul e soluția pentru tot ceea ce curricula academică nu permite să fie exprimat în deplină libertate. Tinerii pasionați de literatură se vor, prin forța lucrurilor, și creatori de texte, iar pentru a le cenzura (în sens pozitiv) acest vis (firesc, până la urmă) al debutului, dialogul, schimbul de idei, formularea de opinii critice și, în mod fundamental, contactul direct cu un public sunt esențiale”, a explicat lector univ. dr. Dumitru Mircea Buda.
Întrunirile Cercului Literar oferă tuturor posibilitatea exprimării artistice în formă literară fiind, în același timp, și o bună oportunitate de a socializa. Acesta se adresează tuturor studenților care găsesc în scris o soluție existențială, un refugiu, un spațiu de evadare. „Cu toții sunt bineveniți să citească și să contribuie cu propria lor personalitate la evoluția acestui mic fenomen pe care îl așteptam de multă vreme. În viitor, sperăm să putem genera o revistă literară, iar tinerii noștri autori să poată semna texte în reviste importante sau, cine știe, poate chiar propriile lor cărți”, a mai arătat lector univ. dr. Dumitru Mircea Buda.