Ziua Europeană a Protecţiei Datelor va fi marcată printr-o conferință despre protecția și securitatea datelor personale în educația digitală
Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Centrul de Studii de Drept European (CSDE), Centrul pentru protecția datelor al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în data de 28 ianuarie 2020, în intervalul orar 10.00 – 13.00, conferința națională „Protecția și securitatea datelor personale în educația digitală”.
Organizatorii își propun celebrarea Zilei Europene a Protecţiei Datelor la data de 28 ianuarie printr-o dezbatere de actualitate referitoare la educația digitală, securitatea și protecția datelor în acest mediu. Conferința se va desfășura concomitent în două locații, în București și Târgu Mureș, existând conectivitate on-line.
„Protecția și securitatea datelor cu caracter personal sunt două elemente fundamentale pentru orice interacțiune în mediul on-line. Reglementările la nivel internațional, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de modificare și adaptare la dezvoltarea tehnologică. De asemenea, impactul avântului tehnologic poate fi observat și în mediul educației, Uniunea Europeană dezvoltând o politică proprie. Conferința are în vedere pe de o parte, evidențierea contextului actual al politicilor europene în privința educației digitale și a protecției și securității datelor și, pe de altă parte, analiza unor factori care influențează educația digitală, cum ar fi conectivitatea, profilarea utilizatorilor, folosirea rețelelor sociale, inteligența artificială. Rolul conferinței este de a sprijini entitățile care pun în practică educația digitală cu elemente concrete de proceduri de protecția datelor și etapele esențiale care trebuie urmate în situații neprevăzute de încălcare a securității datelor. De asemenea conferința își propune să fie și un forum de discuții asupra tematicii”, a precizat conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu.
AGENDA
Locația evenimentului în București: Sala de Consiliu – Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române – Calea 13 Septembrie, nr.13, corp B, et. 4, sector 5, București. Dezbaterea este organizată în parteneriat cu Asociaţia română de drept şi afaceri europene (ARDAE) și Societatea de Științe Juridice (SSJ). Nu se percepe taxă de participare și nu se eliberează certificat de participare. Locurile sunt limitate, înscrierea participanţilor realizându-se în ordinea cronologică a confirmărilor, prin e-mail: mihai.sandru@csde.ro.
Locația evenimentului în Târgu Mureș: Aula Tudor Drăganu – Facultatea de Economie și Drept a UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Intrarea este liberă fără a se percepe taxe de participare. Organizatorii se adresează în special mediului educațional, profesori, elevi și studenți, precum și practicienilor GDPR. Pentru detalii vă rugăm să ne scrieți la adresa nicolae.ploesteanu@umfst.ro.
Comitetul Științific este format din:
Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru
Dr. Irina Alexe
Lector univ. dr. Raul Felix Hodoș
Conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu
Dr. Cornelia Șuș
Lector dr. Adrian Boantă
Conf. dr. Eugen Hurubă
Comitetul organizatoric este format din:
Președinte: conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu
Membri:
Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru
Dr. Irina Alexe
Lector univ. dr. Raul Felix Hodoș
Asist. univ. dr. Raul Miron
Darius Fărcaș
Hilda Șumălan
Dr. Cornelia Șuș
Laurențiu Bucur