11 studenți internaționali UMFST au participat și promovat cu succes examenul de rezidențiat

Dintre cei 42 absolvenți ai programului de studiu Medicină, Limba Engleză, promoția 2020, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, 11 studenți au participat și promovat cu succes examenul de rezidențiat.

Aceștia vor activa în următorii ani ca medici rezidenți în specialități importante precum anestezie si terapie intensivă, medicină internă, ortopedie-traumatologie, pediatrie sau farmacologie clinică, în centrele universitare Târgu Mureș, Cluj Napoca și Sibiu.

„Felicitări pentru realizările voastre! Apreciem efortul depus pentru a reuși să performați la un examen dificil, susținut într-o altă limbă decât cea folosită din timpul facultății sau limba maternă! Suntem mândri de voi!”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Sunt foarte recunoscător Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Aici, în România, pe parcursul celor 6 ani, am întâlnit colegi minunați și am avut ocazia să-mi ating un obiectiv mult dorit, acela de a deveni doctor. Datorită acestei universități, a experienței și a dedicării fiecărui cadru didactic, a fost posibil să primesc o educație de o calitate înaltă pentru viitoarea mea carieră medicală, care a reprezentat o bază solidă pentru promovarea examenului de rezidențiat și obținerea specialității de anestezie și terapie intensivă. ” (Guido Albanese)

Aș dori să mulțumesc UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș pentru că mi-a oferit ocazia să-mi realizez cel mai mare vis, și tuturor profesorilor și colegilor pe care i-am întâlnit pe parcursul acestei minunate călătorii. Toți vor avea un loc special în inima mea, chiar dacă unii sunt la mii de kilometri distanță. Nu în ultimul rând, voi fi mereu recunoscător acestei țări uimitoare, care este România, pentru că mi-a dat posibilitatea de a face un pas înainte. Este vorba despre examenul de rezidențiat pe care eu împreună cu alți doi colegi l-am promovat cu succes în data de 15 noiembrie, alegându-ne specialitatea preferată, în cazul meu pediatrie.”  (Simone Barbarossa)

La UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș am avut nu numai ocazia de a studia medicina, ci și de a a obține o bază pentru viitoarea mea profesie. Personal cred că această abordare este una dintre cele mai bune din lume, combinând studiile teoretice cu cele practice, oferind fiecărui student o viziune de 360 de grade pentru fiecare subiect. Mulțumesc tuturor profesorilor mei și întregii comunități academice pentru că azi pot spune cu mândrie ca mi-am atins obiectivul important de a promova examenul de național de rezidențiat în România și am putut alege ortopedia ca o viitoare profesie. Vreau să mulțumesc României pentru că mi-a dat ocazia să îmi împlinesc visul de a deveni medic și pentru toți oamenii minunați pe care i-am întâlnit în această călătorie.” (Giuseppe Cammalleri)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram