20 de ani de la înființarea Facultății de Economie și Drept 

Facultatea de Economie și Drept din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a sărbătorit, la începutul săptămânii, 20 de ani de la înființare printr-un eveniment la care au participat cadre didactice universitare care au pus bazele învățământului economic, administrativ și juridic mureșean.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv și a reprezentat, pentru invitați, un bun moment de a rememora ce s-a petrecut în cei 20 de ani, cum a evoluat facultatea, unde se poziționează în prezent și care sunt direcțiile de dezvoltare. 

Decanul Facultății de Economie și Drept, conf. univ. dr. Daniel Ștefan, a transmis: 

„Istoria mea personală în această facultate începe tot acum 20 de ani, pentru că în luna martie 2002 deveneam preparator în cadrul Facultății de Științe și Litere, al cărui decan era domnul profesor Călin Enăchescu la momentul respectiv. Azi marcăm trecerea spre noua facultate pe care o sărbătorim astăzi. Scurgerea acestor 20 de ani de la constituirea ca entitate în cadrul Universității „Petru Maior” la momentul respectiv, a Facultății de Științe Economice și Administrative, denumită astăzi Facultatea de Economie și Drept, reprezintă un moment aniversar, căruia începem să-i oferim importanța meritată și să marcăm totodată demararea unui an în care noi vom sărbători, pentru că, precum Făt-Frumos creștem într-un an cât alții în 10. În mai, anul viitor vom celebra de fapt 30 de ani de învățământ superior economic și 20 de învățământ superior juridic.”

Rectorul Universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și-a manifestat recunoștința față de cei care „în cei 20 de ani au realizat o construcție remarcabilă, solidă, cu deschidere națională și internațională, reprezentând astăzi o componentă importantă a Universității.”

„Se mai adaugă o pagină în cartea de istorie a Universității noastre vizând 3 domenii importante pentru sistemul de învățământ și pentru societatea noastră: economie, științe administrative și drept.

Facultatea de Economie și Drept, în prezent, poate fi considerată un laborator de idei inovative, de inițiative concretizate în numeroase activități organizate, proiecte naționale și internaționale câștigate, în parteneriate consolidate. Deși cunosc mai îndeaproape istoria acestei facultăți din ultimii 4 ani, apreciez că are cadența necesară pentru a se adapta noului și pentru a se dezvolta datorită unui colectiv de cadre didactice dedicate”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Rectorul UMFST a subliniat progresul facultății din anul 2002 până în prezent și și-a exprimat convingerea că cei care se vor alătura colectivului facultății vor avea forța să dezvolte structura actuală pentru a o adapta lumii în continuă schimbare.

„Pornind în 2002  de la 3 programe de studii universitare de licență și un program de masterat, a ajuns în 2022 la 6 programe de licență, 9 programe de masterat și pregătește înființarea primelor școli doctorale. Succesul unei facultăți se măsoară prin reușita absolvenților săi. Din evidențele noastre rezultă că, sunt mulți dintre ei care s-au realizat profesional și ocupă poziții cheie în organizații publice sau private la nivel național și internațional. Spre exemplu, îi regăsim ca directori economici, financiari sau antreprenori în zona economică, de business, în funcții administrative, în instituții ale sistemului de drept sau chiar în diplomație”, a mai arătat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Evenimentul s-a încheiat cu conferirea diplomelor de apreciere celor care au contribuit la dezvoltarea Facultății de Economie și Drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram