A început „Unifest”! Campanii inedite ale viitorilor medici stomatologi

conferinta de presaOrganizația Studențească de Medicină Dentară (OSMD) a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 6 – 13 noiembrie 2017, cea de-a XVI-a ediție a festivalului național studențesc „Unifest”.

În această săptămână, studenții vor derula campanii de prevenție orală în școli, o campanie de donare de sânge, un workshop de prim ajutor, în parteneriat cu Organizația Studențească de Medicină de Urgență, vor înota pentru o cauză nobilă, vor organiza concursul Miss „Unifest” și campionatele de tenis și fotbal, iar seara se vor delecta la film, teatru și paintball.

Decanul Facultății de Medicină Dentară, conf. univ. dr. Cristina Bica, a declarat luni, 6 noiembrie, într-o conferință de presă, că festivalul este organizat pentru a șasea oară consecutiv de către Organizația Studențească de Medicină Dentară, Facultatea de Medicină Dentară având un rol bine conturat și recunoscut.
„Cei 900 de studenți înscriși la programele de studii de licență în acest an universitar, care învață în limbile română, maghiară și engleză, consolidează, prin acțiunile lor extracurriculare deosebit de complexe, imaginea Facultății de Medicină Dentară din Tîrgu Mureș, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. OSMD este partenerul cel mai important al Facultății de Medicină Dentară pentru că reușește să vitalizeze de fiecare dată atât în interiorul, cât și în afara procesului educațional curricular toate activitățile de formare profesională și personală ale studenților noștri”, a afirmat conf. univ. dr. Cristina Bica.

Președintele OSMD, Anca Mănărăzan, a susținut că anul acesta se vor implica în activități peste 1.000 de studenți, punctând interesul organizațiilor studențești din oraș pentru acest eveniment. „Festivalul „Unifest”, inițiat în urmă cu 16 de ani de către Uniunea Studenților din România, se desfășoară simultan în 17 orașe. De șase ani îl organizăm și noi la Tîrgu Mureș. În cadrul festivalului am încercat să îmbinăm o serie de activități culturale, sportive, sociale și recreative. Ne axăm și pe campanii de donare de sânge, lecții de prevenție orală în școli și înot pentru o cauză nobilă. Ne bucurăm că organizațiile studențești din oraș au fost foarte receptive și, de asemenea, ne bucurăm de susținerea Casei de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș”, a precizat Anca Mănărăzan.

Directorul Casei de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, Gergely Simion, a felicitat organizatorii pentru modul în care este organizat festivalul și a subliniat că „Unifest” crește vizibil de la un an la altul.

Coordonatorul festivalului „Unifest”, Raluca Iconaru, a prezentat programul festivalului „Unifest”, pe care îl regăsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram