Admitere 2019 Medicină Militară. S-a prelungit termenul de depunere a dosarelor de candidat

fb medicina militaraBiroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Mureș anunță calendarul de admitere la Medicină Militară, pentru anul universitar 2019-2020, la Catedra de Pregătire Medico-Militară (Institutul Medico-Militar București) de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș fiind scoase la concurs 56 locuri, dintre care 50 pentru Ministerul Apărării Naţionale și 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Etape de parcurs pentru a fi student la medicină militară:

Recrutarea cuprinde verificarea îndeplinirii criteriilor generale şi specifice de recrutare, efectuarea unei examinări medicale la un spital militar, întocmirea dosarului de candidat cu documentele specificate de către Biroul informare recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal/Judeţean. Termenul limită de depunere a dosarelor de candidat (inclusiv examinarea medicală efectuată) este 4 aprilie 2019.

Selecția constă în susţinerea unor probe de selecţie eliminatorii în cadrul unui Centru Zonal de Selecţie şi Orientare:

  • evaluare psihologică;
  • testarea capacităţii motrice;
  • test situaţional;
  • interviu final de evaluare.

Perioada de desfăşurare a selecţiei: 17 decembrie 2018 – termenul final va fi stabilit după apariţia Metodologiei de admitere.

Admiterea constă în susţinerea unui test eliminatoriu la limba engleză în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti (la data stabilită de IMM Bucureşti) și ulterior susţinerea examenului de admitere organizat de către UMFST Târgu Mureș (la data stabilită de UMFST Târgu Mureş).

Avantajele opţiunii de a fi student la medicină militară:

  • gratuitatea studiilor;
  • gratuitate privind asigurarea cazării, hrănirii, echipamentului, transportului şi asistenţei medicale;
  • soldă lunară începând din anul I;
  • burse ERASMUS+ la universităţi din străinătate;

Informaţii suplimentare privind criteriile de recrutare, conţinutul dosarului de candidat, probele de selecţie eliminatorii, precum şi normele de organizare şi desfăşurare a admiterii se pot obţine la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale/judeţene.

Totodată, informații se regăsesc pe site-ul: www.mapn.ro și pe pagina de Facebook: Recrutare MApN.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram