Admiterea la UMF, despre cursurile de pregătire

admitere umfAdmiterea la facultate reprezină un pas extrem de important pentru un tânăr. Pe lângă faptul că necesită un studiu intens  în ceea ce priveşte materia propriu-zisă, aceasta necesită şi o pregătire morală. În acest sens, pregătirile pentru admitere ne-au ajutat, atât în sensul unei aprofundări a materiei, cât şi cu o doză de suport moral de care, cu siguranţă, fiecare dintre noi avem nevoie.

De îndata ce a apărut noua carte pentru admitere, numeroase reacţii au fost stârnite în rândul candidaţilor, ce-i drept, majoritatea având conotaţii negative: nelămurire, stres, panică, frică. Acestea nu au fost cauzate neapărat de gradul de dificultate a materiei, ci mai degraba, de senzaţia de “nou”: un volum foarte mare de materie care trebuia pregătita într-un timp foarte scurt. În această situaţie, pregătirile pentru admitere ne-au fost de mare folos. Prezentările domnilor profesori aleşi pentru a ţine cursurile au fost mai mult decât suficiente pentru a înţelege pe deplin materia, iar cel mai adesea am plecat cu multe informaţii folositoare in plus.

Mai pe larg, după cum majoritatea ştiu deja, la o sesiune de pregătire se prezentau o serie din capitolele carţii, cursul sfarşindu-se cu un mini test cu întrebări la prima vedere din capitolele respective. Personal, acest aspect m-a ajutat foarte mult şi cred că a reprezentat o metoda ingenioasa de autoevaluare. De multe ori am venit la cursuri crezând că am inţeles in totalitate materia, dar spre surpriza mea, nu a fost aşa. De fiecare dată am aflat lucruri noi, uneori chiar opuse faţă de ideea pe care mi-o făcusem în legatură cu subiectul respectiv. Din acest motiv, vă sfătuiesc pe toţi să fiţi prezenţi la cât mai multe cursuri de pregătire. Chiar dacă aţi înţeles materia respectivă, nu strică niciodată să vă verificaţi.

Coincidenţa sau nu, unii dintre domnii profesori/doctori ce au ţinut anumite cursuri în cadrul pregătirilor, ne sunt momentan profesori. Deci, faptul că i-am cunoscut înainte (atât pe ei ca persoane, cât şi modalitatea lor de predare), ne-a ajutat să ne formăm o idee cu privire la cum vor decurge lucrurile în facultate. Aceste pregătiri au funcţionat oarecum ca o “introducere” în viaţa de student, una extrem de motivantă: am stat pentru prima dată pe băncile facultaţii şi ne-am imaginat cât de frumos va fi atunci cand vom fi studenţi în adevăratul sens al cuvântului. Din fericire, această dorinţă ni s-a împlinit şi îmi doresc din tot sufletul ca anul acesta să vi se împlineasca si vouă.

P.S. – Să nu credeţi că aceste pregătiri condiţioneaza intrarea la facultate. Cunosc studenţi care nu au venit la niciun curs şi au intrat la facultate. Însa, eu va sfătuiesc sa fiţi prezenţi  pentru că, în mod cert, nu aveţi ce pierde, ba dimpotrivă: vă veţi putea foarte uşor autoevalua, veţi învăţa multe lucruri noi, vă veţi cunoaşte viitorii profesori si de ce nu, viitorii colegi. Aşadar, vă aşteptăm cu mult drag la pregătirile pentru admitere si sperăm ca vă vor ajuta cel puţin la fel de mult pe cât ne-au ajutat pe noi.

Guest post scris de Denisa Botaș – student în anul I, participant la cursurile de pregătire

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram