Analize genetice gratuite la Centrul de Cercetare UMF Tîrgu Mureș

ccamfCentrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice al UMF Tîrgu Mureș efectuează analize genetice gratuite, în perioada 16-18 mai, persoanelor între 30 și 55 de ani cu cu infarct miocardic sau angina pectorala documentată  coronarografic. Acestea vor ajuta la un studiu pentru depistarea profilului de risc genetic precum și obținerea unui scor de risc genetic cardio-vascular în populația din România.
Analizele vor consta în recoltarea a două probe de sânge (6 ml si 8,5 ml) in vederea monitorizarii clasei de risc in care se încadreaza persoana, se va determina concentraţia serică a parametrilor metabolici și se va determina prezența mutațiilor asociate hipercolesterolemiei familiale si/sau a hiperlipidemiei familiale combinate.

Obținerea unor modele de risc vor permite implementarea medicinii personalizate. Un profil de risc pentru boala cardiovasculara specific fiecărui pacient ar ajuta clinicianul în stabilirea de intervenții țintite, precum si o abordare profilactica pentru descendentii familiali.

Acest studiu ar avea drept consecinţă o îmbunătăţire a nivelului de cunostiinte vizavi de etiopatogenia bolii cardiace aterosclerotice în populația românească, precum și la abordarea profilactica a acestei patologii.

Cei care doresc să beneficieze de analizele gratuite și să contribuie la studiu sunt rugați să se programeze telefonic la 0265 208 942, în perioada 9-12 mai 2017, între orele 9 și 14.

CIRP News

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram