Biblioteca UMFST lansează noul site cu ocazia Zilei Bibliotecarului

Cu prilejul Zilei Bibliotecarului, Biblioteca Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță lansarea site-ului: https://biblioteca.umfst.ro/, care se dorește a fi o carte de vizită a instituției și un cadru dinamic și activ pentru activitățile de educație și cercetare din Universitate, un mod de a comunica permanent cu cititorii și de a răspunde mai rapid solicitărilor.

Pe noua pagină web a Bibliotecii universitare se regăsesc, printre altele, informații referitoare la eliberarea permisului de bibliotecă, împrumutul publicațiilor în sala de lectură sau la domiciliu, referințe bibliografice, spațiul utilizatorului, studiu online, servicii cu taxă etc.

„Începând din anul 1995, la inițiativa UNESCO, în data de 23 aprilie sărbătorim Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, cu scopul de a promova și onora cartea, de a înțelege importanța lecturii în viața societății. Această zi nu a fost aleasă întâmplător, ea marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes. Tot în această zi, începând din anul 2005, în țara noastră se sărbătorește Ziua Bibliotecarului. Declararea Zilei Bibliotecarului în România reprezintă un semn de prețuire pentru o profesie deosebită, dar și pentru oamenii bibliotecii care, prin implicare și devotament, construiesc noi tipuri de biblioteci, adaptate exigențelor epocii moderne. Ziua de 23 Aprilie este în egală măsură o recunoaștere a impactului pe care astăzi biblioteca îl exercită asupra societății contemporane”, a transmis Anamaria Helgiu, șef serviciu Bibliotecă.

E Pluribus Unum!  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram