Bursele „Fulbright Student”, oportunități educaționale în Statele Unite ale Americii pentru studenții și cercetătorii UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș informează studenții cu privire la deschiderea competiției de burse Fulbright Student pentru studii de masterat sau cercetare doctorală la universități din Statele Unite ale Americii, în anul academic 2024-2025. 

Potrivit Comisiei Fulbright Româno-Americană, bursa Fulbright Student vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an final de licență și doctoranzilor români.

Durata întregului proces de selecție este de aproximativ 12 luni. Ca urmare, competiția Fulbright Student Award este anunțată cu un an înainte de începerea grantului. Finaliștii vor fi deciși în perioada mai – iulie, iar schimburile vor începe în august – septembrie, anul calendaristic următor cererii.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cetățenie română, să dețină cel puțin o diplomă de licență sau să ateste calitatea de student în ultimul an și să cunoască limba engleză la nivel avansat. Persoanele interesate vor completa online formularul de înscriere, vor atașa trei scrisori de recomandare din partea cadrelor didactice, foaia matricolă și diplomele obținute, însoțite de traducerea acestora.  

Programul se desfășoară pe durata unui an academic și câștigătorii competiției vor beneficia de materiale didactice, transport, plata taxelor de studiu în limita bugetului stabilit, precum și de asigurare medicală și indemnizație lunară.

Candidaturile pentru competiția în curs pot fi depuse online pâna la 9 mai 2023.

Mai multe detalii despre Fulbright Student Award se găsesc în anunțul oficial al competiției: https://fulbright.ro/competition/2024-2025-fulbright-student-award/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram