Cadru didactic UMFST, la întâlnirea specialiștilor în Inginerie și Management din Europa

Foto intalnire profesori Inginerie (1)Specializarea Inginerie Economică Industrială a Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost reprezentată de către șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur la cea de-a 12-a Conferință „European Professors of Industrial Engineering and Management” (EPIEM), care a avut loc la Universitatea din Aveiro, Portugalia.

EPIEM este o rețea europeană care conectează cercetători și cadre didactice din domeniul Inginerie și Management, cu scopul de a-i încuraja să colaboreze în acest domeniu. În cadrul evenimentului, s-au discutat  proiecte comune ale rețelelor EPIEM/ESTIEM, iar activitatea grupului local Târgu Mureș a fost printre exemplele de bune practici în ceea ce privește colaborarea dintre cadre didactice și studenți.

Conferința a avut loc în paralel cu întâlnirea națională de Inginerie Industrială și Management, la care s-au alăturat peste 200 de studenți, academicieni și profesioniști din domeniul Inginerie și Management.

„Cu toate că s-au prezentat lucrări științifice specifice domeniului, tematica workshop-urilor a fost de a identifica modalități de a dezvolta și promova educația academică de inginerie și management și de a împărtăși bune practici, precum și de a îmbunătăți cooperarea dintre mediul academic și industrie. Astfel, s-au prezentat și discutat detalii despre experiența educației IEM în universități prin prezentări scurte și schimb de idei. S-au dezvoltat instrumente comune, proiecte și cunoștințe despre educația și profesia inginerilor economiști”, a transmis șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

O concluzie importantă a conferinței s-a referit la identificarea provocărilor și oportunităților de avansare a educației IEM (abordarea problemelor de mobilitate a studenților, analizarea curriculumului IEM etc.), dat fiind faptul că gradul de absorbție al acestui domeniu pare să fie unul de peste 95% în toate universitățile participante.

„Interdisciplinaritatea acestui domeniu este extrem de importantă, iar domeniul industriei are nevoie de ingineri economiști din ce în ce mai mulți în departamente, precum economie circulară, logistică, managementul calității, marketing și management industrial, inovare, cercetare-dezvoltare, ingineria valorii, management de produs”, a arătat șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram