Campanii de informare în liceele din Tîrgu Mureș

campanie scoraZeci de voluntari ai Departamentului de Sănătate a Reproducerii și anti-SIDA (SCORA) derulează, în săptămâna 13 – 17 noiembrie, două campanii de informare în liceele din municipiul Tîrgu Mureș, cu scopul de a le prezenta elevilor informații despre prevenirea, tratarea și incidența anumitor boli cu transmitere sexuală, precum și despre contracepție și comportament responsabil.

„În proiectul „Rămâi negativ” sunt implicați 20 de studenți voluntari ai UMF Tîrgu Mureș care se vor adresa elevilor de liceu de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național Unirea și Colegiul Economic „Transilvania”, a precizat Andrei Manea, coordonatorul proiectului.

În paralel se desfășoară, în premieră, proiectul „Sarcina la adolescente”, la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național Unirea și Colegiul Economic „Transilvania”, Liceul Pedagogic și Liceul Vocațional de Artă. Viitorii medici vor prezenta factorii care influențează apariția sarcinii la adolescente, riscurile la care este supus un copil născut de o mamă adolescentă și vor oferi o serie de recomandări în vederea unui comportament responsabil.

„Voluntarii vor avea o discuție deschisă cu elevele și le vor prezenta motivele pentru care o sarcină la vârsta lor este periculoasă, dar și metode de prevenire a unui astfel de eveniment. Eu consider că este un proiect important deoarece este o problemă actuală în rândul tinerilor și trebuie informați”, a menționat Mihaela Măican, coordonatoarea proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram