Campioana olimpică și mondială Ana-Maria Brânză, Ambasador al UMFST Târgu Mureș

Lansare 2

Campioana olimpică și mondială la scrimă Ana-Maria Brânză a primit marți, 11 decembrie 2018, titlul de Ambasador al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș în vederea promovării principiilor etice și valorilor educaționale ale UMFST Târgu Mureș.

Diploma i-a fost acordată de către prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST Târgu Mureș, cu prilejul evenimentului de lansare a cărții „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”, care a avut loc în Sala de Sport „Dr. Anton Pongracz” din campusul Universității. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Zilelor UMFST Târgu Mureș.

DSC_5760„UMFST Târgu Mureș nu este doar o universitate dinamică, ci este și o universitate care pune preț pe sport, derulând în acest sens programul de studiu Educație fizică și sportivă. Există o asociere extrem de benefică de ambele părți cu Clubul Sportiv, există o infrastructură potrivită pentru a determina tinerii să facă sport și, nu în ultimul rând, această sală de sport, veche de aproape 90 de ani, care poartă numele doctorului Pongracz, medic stomatolog, absolvent al Universității noastre, scrimer olimpic român, participant la trei olimpiade, în 1972, 1976 și 1980, campion mondial de tineret și un creator de stare de spirit”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

DSC_5759Cartea „En Garde! Fetița cu masca tricoloră”, dedicată copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, reface drumul străbătut de Ana de la fetița poznașă, cu genunchii veșnic juliți, la Ana, sportiva de elită, care reprezintă România cu cinste la competițiile internaționale și își dorește să participe și la Jocurile Olimpice din 2020.

DSC_5716Acceptând să își dezvăluie povestea, cu momente de cumpănă, mari tristeți, dar și mari bucurii, sportiva încearcă să îi apropie de copii de sport și de un stil de viață sănătos, explicându-le pas cu pas ce a făcut pentru a deveni campioană.

„Mă bucur să mă aflu astăzi pentru prima oară la Târgu Mureș. Țin să felicit Universitatea pentru baza sportivă pe care am găsit-o aici. Mă aflu la Târgu Mureș este lansarea cărții pe care am scris-o, este practic povestea mea dedicată copiilor, în mod special copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, dar eu mi-aș dori tare mult ca povestea Brânzicăi, personajul principal al cărții, să aungă și la copiii mai mici care nu au deprins încă tainele lecturii, dar și la cei mari, fiindcă am avut grijă să nu scot episoadele mai grele de pe drumul performanței pe care l-am parcurs până acum. Este o poveste autentică, este o poveste completă, este povestea fetiței năzdrăvane care a îndrăznit să creadă în visul ei, a muncit pentru el până a ajuns să-l împlinească și îmi doresc ca această carte să inspire tot mai mulți copii să-și urmeze acel mare vis pe care cu siguranță toți îl avem”, a afirmat Ana-Maria Brânză.

La finalul evenimentului, autoarea a oferit copiilor, în dar, cărți cu autograf.

Un eveniment Curtea Veche Publishing, susținut de Azomureș și UMFST Târgu Mureș.

DSC_5736

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram