Caravana de screening la marii angajatori: Hirschmann Automotive TM SRL

Screeningul îți poate salva viața! Fii responsabilă de sănătatea ta!
Screeningul pentru cancerul de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin depistarea și tratarea anomaliilor în stadiu incipient care netratate pot evolua către cancerul de col uterin.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 19-28 septembrie 2022, în localităţile Chirileu şi Sânpaul, la sediile companiei Hirschmann Automotive TM SRL.

Toate femeile din grupul ţintă 24-64 de ani, angajate în cadrul companiei Hirschmann Automotive TM SRL, sunt invitate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau şi HPV, program dedicat promovării, prevenirii şi depistării precoce a cancerului de col uterin.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 19-28 septembrie 2022 este următorul:

–    19.09.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Chirileu, nr. 1/A – începând cu ora 08.30;

–    21.09.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Chirileu, nr. 1/A – începând cu ora 08.30;

–    22.09.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Chirileu, nr. 1/A – începând cu ora 14.00;

–    26.09.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

–    28.09.2022 – Hirschmann Automotive TM SRL – Sânpaul DN 1515C – începând cu ora 08.30;

De asemenea, concomitent cu acțiunile de testare gratuită a femeilor din grupul țintă 24 – 64 de ani, vor avea loc și acţiuni de informare-educare-conştientizare, al căror scop este de a atrage atenţia asupra importanţei testării, a controalelor medicale regulate pentru prevenirea sau depistarea precoce a cancerului de col uterin.

 

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

 

Toate acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”(cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

 

Proiectul derulat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în parteneriat cu  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, dedicat promovării prevenției și depistării precoce a cancerului de col uterin, pledează pentru a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram