Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin, acțiuni de testare gratuită Babeș Papanicolau în județul Harghita

Screeningul îți poate salva viața! Fii responsabilă de sănătatea ta!

Screeningul pentru cancerul de col uterin este o metodă de prevenire a cancerului prin depistarea și tratarea anomaliilor în stadiu incipient care, netratate pot evolua către cancerul de col uterin.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va deplasa în luna aprilie în județul Harghita, pentru a asigura femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 29 de ani servicii medicale gratuite de testare Babeș Papanicolau.

Acțiunile de testare prin caravana mobilă, în prima săptămână a lunii aprilie, se vor desfășura după cum urmează:

  • Localitatea Cosmeni (HG), în data de 04.04. 2022, începând cu ora 11:00; programări la cabinetul medical, dr. Racz Maria, 0722-136.504 (caravana se va afla în centrul localității)
  • Localitatea (sat) Imper, comuna Plăieșii de Jos (HG), nr. 74, programări la cabinetul medical, dr. Vâga Emil, 0729-585.640.

Pentru informații suplimentare, femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 29 de ani sunt rugate să se adreseze medicului de familie din localitate.

Cu această ocazie, în localităţile menţionate vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei depistării precoce a cancerului de col uterin și de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale.

Acțiunile derulate prin Caravana mobilă de screening sunt realizate în cadrul Proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” având drept obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram