Cercetători de renume din Europa, la Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice

ccam panorama fotoCentrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș găzduieşte, în perioada 7-8 iunie 2018, întâlnirea reprezentaților țărilor membre în Asociația pentru Cooperare Europeană în Știință și Tehnologie (COST), pentru o acțiune DiMoPEx (Diagnosis, Monitoring and Prevention of exposure related non-communicable diseases-Action CA15129).

Mortalitatea crescută prin afecțiuni cum ar fi: cancerul, diabetul zaharat, bolile cronice cardiovasculare, neurologice și respiratorii este o provocare continuă pentru specialiștii din domeniul sănătății. Studii epidemiologice și toxicologice au evidențiat rolul expunerii la diverși factori prezenți în mediul înconjurător sau la locul de muncă în inițierea și progresia unor boli precum cancerul sau patologiile degenerative.

COST are 7 grupuri de lucru (http://dimopex.eu/working-groups/) care s-au dezvoltat sub forma unei rețele cu activitate colaborativă interdisciplinară, țintind rolul factorilor de mediu în prevalența și morbiditatea prin boli așa numite “non-comunicabile”. Reprezentanții acestor grupuri de lucru se vor întâlni la Tîrgu Mureș cu scopul de a discuta noi oportunități de colaborare în proiecte de cercetare europene comune, în care are șansa să participe și România.

Informații suplimentare se regăsesc aici

web banner blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram