Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, Doctor Honoris Causa al UMFST

Joi, 9 decembrie, s-a desfășurat ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a prof. univ. dr. hab. științe medicale Emil Ceban, Rector USMF „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, o personalitate marcantă, autoritate recunoscută la nivel național și internațional în domeniul urologiei și chirurgiei nefrologice, precum și în organizarea învățământului medical.

Contribuția științifică, didactică și profesională a distinsului profesor doctor a determinat Senatul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” să acorde cea mai înaltă distincție onorifică a comunității academice UMFST ca o recunoaștere a meritelor unei entități de excepție.

„Demersul poate fi privit din două perspective: una este perspectiva academică, ce stă în misiunea Universității de a stabili și evidenția personalități care se dinsting la nivel academic iar UMFST are acest deziderat, acordând periodic, cu ocazia Zilelor UMFST titlul de Doctor Honoris Causa unor personalități importante. Totodată, reprezintă un gest de patriotism pe care avem datoria să îl facem. Două țări și o singură patrie: România cea actuală și Moldova de peste Prut.”, a transmis Rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram