Company Hour, din programul evenimentelor dedicate studenților UMFST

Workshop-urile tematice organizate în parteneriat cu mediul economic urmăresc pregătirea viitorilor absolvenți pentru profesie, prin dezvoltarea competențelor și aptitudinilor solicitate de angajatori, cunoașterea cerințelor pieței muncii și adaptarea studenților la cele mai recente tehnologii utilizate în domeniile profesionale specifice.

Evenimentele organizate în această săptămână, în cadrul programului Company Hour, au reprezentat o nouă oportunitate de formare profesională pentru studenții din cadrul facultăților de Inginerie și Tehnologia Informației și Economie și Drept.

Workshop-ul tematic „Piața de vin din România. De la propunerea de brand, promovare, canale de distribuție” a oferit studenților economiști din cadrul Facultății de Economie și Drept, noi perspective de a înțelege mediul antreprenorial și provocările construirii unui brand și a unei afaceri sustenabile într-o piață extrem de concurențială, perspective raportate în acest context la piața domeniului viticol din România. 

Studenților Facultății de Economie și Drept le-au urmat viitorii ingineri, studenții din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației, programele de studii Informatică și Automatică și Informatică Aplicată, cu un nou workshop tematic susținut de compania MSG SYSTEMS ROMÂNIA.
În cadrul evenimentului au fost prezentate avantajele oferite de tehnologia Cloud Computing și aplicarea acesteia în platforma DOCKER. Această tehnologie modernă permite întreprinderilor să creeze și să ruleze orice produs din orice locație geografică.

O altă componentă a activităților derulate de Compartimentul Relații cu Piața Muncii în cadrul conceptului University to Business – U2B UMFST implică vizite de studiu ale studenților la companii cu diverse domenii de activitate.

Astfel de activități au fost organizate recent pentru studenții din cadrul programului de studii Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor care, sub îndrumarea dlui. asistent dr. Bogdan Bacos, au avut ocazia să înțeleagă în mod practic noțiunile teoretice dobândite la orele de curs. Studenții din anul I,  în cadrul seminarului de Tehnologie Hotelieră 1, au efectuat vizite la Hotel Privo și Hotel Continental din Târgu Mureș, iar în cadrul seminarului Fundamentarea Științei Mărfurilor, au fost primiți pe porțile companiei Timko.

Ambele vizite s-au bucurat de interesul și participarea studenților, un bun prilej pentru organizatori de a le mulțumi atât acestora, cât și colaboratorilor care au făcut posibile aceste activități.

https://www.facebook.com/U2BUMFST


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram