Comunicat privitor la începerea anului universitar 2020/2021

În conformitate cu structura anului universitar 2020/2021, aprobată de Senatul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, activitățile didactice din Târgu Mureș vor începe în data de 14 septembrie 2020.

În perioada 14-27 septembrie 2020, toate activitățile didactice de predare se vor desfășura exclusiv în sistem online, similar modului de desfășurare din semestrul II al anului universitar 2019/2020. Începând cu data de 28 septembrie 2020, activitățile didactice se vor desfășura în sistem hibrid: cursurile exclusiv on line, activitățile practice parțial, prin participare fizică a studenților la aceste activități și parțial on line.

Ca urmare a emiterii  Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății nr. 5487/1494/2020, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Universitatea a elaborat un Plan de măsuri pentru desfășurarea activităților didactice care, după avizarea acestuia de către Direcția de Sănătate Publică Mureș și după aprobarea sa de către Senatul Universității, va fi adus la cunoștința întregii comunități academice.

Având în vedere faptul că în perioada 14-27 septembrie 2020, toate activitățile didactice se vor desfășura exclusiv online, UMFST recomandă studenților participarea la aceste activități din locul lor de domiciliu. Pentru participarea la activitățile care vor începe în 28 septembrie 2020, se recomandă ca studenții care sunt cazați în cămine să sosească în Târgu Mureș în perioada 22-25 septembrie 2020. Pentru studenții cu solicitări speciale, cazarea înaintea acestui interval se va face pe bază de cerere individuală transmisă prin email la adresa: cazare.online@umfst.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram