Conceptele Industry 4.0 și Lean manufacturing, prezentate studenților de specialiștii Bosch Automotive

seminar bosh banner 1Departamentul de Inginerie Industrială și Management al Facultății de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș organizează, în zilele de 15 și 22 noiembrie 2018, în intervalul orar 11.00 – 13.00, în sala R21 (str. Nicolae Iorga, nr. 1), seminarul „Industry 4.0”, respectiv seminarul „Lean manufacturing”, pe care le vor susține specialiști ai grupului Bosch Automotive Blaj.

„Seminarul „Industry 4.0” oferă o ocazie excelentă studenților să întâlnească specialiști ai grupului Bosch Automotive Blaj, care vor prezenta un concept care a luat naştere în Germania. Domnul inginer Baumbach Benedikt, manager de producţie al companiei, va prezenta procesele de digitalizare și modernizare care trebuie să aibă loc în toate domeniile organizaționale și în toate sectoarele productive, pentru a facilita trecerea la cea de-a patra revoluție industrială, așa numita „Industry 4.0”, a declarat șef lucrări dr. ing. Sorina Moica, coordonatorul evenimentului.

seminar bosh banner 2 (1)Punctul de reper al conceptului „lean” reprezintă stabilirea valorii produsului pentru consumatorul final, luând în considerare fiecare etapă de creare a produsului. Sarcina principală este crearea unui proces continuu de eliminare a pierderilor, adică eliminarea oricăror acțiuni care consumă resurse, dar nu creează valoare (sau nu sunt importante) pentru consumatorul final.

De ce să participe studenții?

• Participarea la seminar le oferă şansa de a afla direct de la sursă care sunt oportunităţile şi provocările noii revoluţii industriale;
• Vor putea discuta cu specialiştii din industrie despre modalităţile de trecere la noua generaţie de producţie;
• Pot învăţa din exemple concrete prezentate de către experți de renume din domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram