Conferința Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2018”

Comunicat conferintaFacultatea de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureş anunță desfășurarea, în perioada 4-5 octombrie 2018, a ediției cu numărul 12 a Conferinței Internaționale „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2018”. Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 4 octombrie 2018, ora 10.00, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1, Târgu Mureș).

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2018” este la a douăsprezecea ediție, de la debutul său care a avut loc în anul 2003. Ediţia din acest an, organizată în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea McMaster din Canada şi Universitatea Zagazig din Egypt, reunește participanți din 18 țări de pe 3 continente: Algeria, Bulgaria, Canada, China, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franța, India, Italia, Malaysia, Marea Britanie, Maroc, Polonia, România, Federația Rusă, Slovacia, Thailanda, Ungaria, specialişti din domeniul ingineriei şi din domenii adiacente, din comunitatea academică românească şi mondială.

În decursul celor unsprezece ediţii derulate cu succes până în prezent, conferința şi-a câştigat un statut binemeritat de eveniment remarcabil al cercetării ştiinţifice mureşene, reuşind focalizarea interesului pentru ramura inginerească a ştiinţei şi a cercetării. Organizarea ediţiei 2018 a conferinței este susţinută şi cofinanţată de Consiliul Județean Mureş, care încurajează manifestările ştiinţifice şi de cercetare cu o semnificativă aplicabilitate practică.

Conferinţa Internaţională „Interdisciplinaritatea în Inginerie – Inter-Eng 2018” reprezintă un important forum profesional şi ştiinţific organizat de către Facultatea de Inginerie a UMFST Târgu Mureș care a devenit, de la o ediţie la alta, un eveniment de referinţă în viaţa ştiinţifică a oraşului prin numărul tot mai mare al specialiştilor români şi străini participanţi. În această ediție a conferinței sunt prezentate 143 lucrări științifice, distribuite pe 9 secțiuni, pe durata a două zile, tema principală a conferinței fiind: „Tehnologii de fabricație emergente care creează o cale către inovațiile de mâine”.

Lucrările conferinţei sunt publicate în prestigioasa revistă Procedia Manufacturing, editată de Elsevier, fiind indexată în bazele de date Scopus, Science Direct și evaluată de Clarivate Analytics Web of Science – Conference Proceedings Citation Index.

Keynote speakers ai conferinței Inter-Eng 2018 sunt:
Prof. dr. ing. Mo Elbestawi, Universitatea McMaster, Canada
Prof. dr. ing. Ildiko Peter, Politehnica din Torino, Italia
Prof. dr. ing. Gyula Mester, Universitatea Obuda din Budapesta, Ungaria
Prof. dr. ing. Köksal Erentürk, Universitatea din Erzurum, Turcia
Prof. dr. ing. Mahmoud Zaky Sitohy, Universitatea din Zagazig, Egipt
Prof. dr. ing. Abdelazim M. Negm, Universitatea din Zagazig, Egipt
Prof. dr. ing. Omar Fakih Hamad, universitatea din Zanzibar, Tanzania
Dr. ing. Mohamed Louzazni, Universitatea din Tanger, Maroc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram