Conferința Națională „Achizițiile Publice în România”, la UMFST Târgu Mureș

Foto conferinta achizitii publiceUniversitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș, prin Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri (CECADA), în parteneriat cu Asociatia Română de Drept și Afaceri Europene (ARDAE) și Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private (SOROCAPP), organizează joi, 13 iunie 2019, începând cu ora 16.00, în Aula „Tudor Drăganu” a Facultății de Economie și Drept (str. Livezeni, nr. 69), a treia ediție a Conferinței Naționale „Achizițiile Publice în România”, cu tema „Achizițiile publice și dezvoltarea locală”.

Evenimentul științific va fi moderat de către dr. Irina Alexe și prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru. La eveniment vor participa reputați specialiști ai dreptului, deopotrivă practicieni și teoreticieni ai dreptului, cadre didactice universitare de la cele mai importante facultăți de drept din țară.

Expunerile cu caracter interactiv pe care speakerii le vor susține în cadrul Conferinței vor avea ca scop identificarea de soluții tranșante și argumentate la cele mai actuale probleme legate de implementarea legislației achizițiilor publice, dintre care amintim lipsa de transparență a sistemului, birocratizarea și prelungirea excesivă a procedurilor de achiziție publică.

Prin intermediul acestei Conferinței, organizatorii doresc să mai evidențieze rolul pe care achizițiile publice îl au în stabilirea și consolidarea unor relații stabile între autoritățile publice și mediul privat de afaceri, care să contribuie la creșterea economică durabilă, crearea de locuri de muncă și, nu în ultimul rând, sporirea încrederii cetățenilor în autoritățile publice.

Conferința se adresează cu precădere juriștilor (avocați, consilieri juridici, judecători etc.), studenților facultăților de drept, precum și reprezentanților administrațiilor publice centrale și locale.

Programul evenimentului științific se poate consulta aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram