Conferință online pe tema tulburărilor de personalitate

Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în data de 10 decembrie 2020, începând cu ora 19.30,  conferința online cu tema: „Evaluarea, diagnosticarea și psihoterapia tulburărilor de personalitate”, susținută de prof. dr. Florin-Alin Sava, psiholog clinician, prorector științific în cadrul Universității de Vest din Timișoara, și șef de lucrări dr. Cosmin Popa, psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, coordonator al Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți din cadrul UMFST.

Invitații evenimentului sunt doi dintre autorii binecunoscutului volum „Psihoterapia cognitiv-comportamentală a tulburărilor de personalitate”. Conferința este organizată sub egida proiectului Junior Researcher Academy.

„Tulburările de personalitate (TP)  repezintă o provocare pentru orice clinician din domeniul PSY, având în vedere aspectul clinic și simptomatologia complexă cu care acești pacienți se confruntă. O abordare terapeutică eficientă bazată pe stabilirea unui diagnostic exact se poate face doar printr-o evaluare complexă a personalității, acest lucru având implicații directe în stabilirea planului de tratament. Așadar, în cadrul acestei conferințe veți afla cele mai noi metode clinice, științifice, dar și de evaluare și diagnosticare a TP. Totodată, vor fi prezentate și cele mai noi metode terapeutice specifice psihoterapiei cognitiv-comportamentale în abordarea și tatamentul TP”, au transmis organizatorii evenimentului.

Prof. dr. Florin Alin Sava este psiholog clinician, prorectorul științific al Universității de Vest din Timișoara, membru în board-ul European Association of Personality Psychology, cu multiple stagii de cercetare efectuate în universități de prestigiu din lume, cum ar fi: University of North Carolina at Chapel Hill, North Carolina, sau American University, Washington D.C., ambele din SUA. De asemenea, este clasat în top zece cei mai vizibili cercetători români la nivel internațional din domeniul psihologiei.

Sef de Lucrări dr. Cosmin Popa este psiholog clinician și psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală, coordonator DCOPIS și membru al American Psychological Association (APA), Washington D.C., SUA, și al Association for Contextual and Behavioral Sciences (ACBS), Nevada, SUA. Este, de asemenea, supervizor în psihologie clinică și psihoterapie cognitiv-comportamentală, având efectuate mai multe training-uri de formare profesională în cadrul Beck Institute for Cognitive-Behavior Therapy, Philadelphia, SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram