Conferință pe tema reprezentării celui de-al Doilea Război Mondial și lansare de carte, la Facultatea de Științe și Litere

Coperta GradinaruFacultatea de Științe și Litere a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș organizează mâine, 12 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, în sala R39 (str. Nicolae Iorga, nr. 1, corpul R), conferința cu tema „Tipare eroice în filmul de război rus și sovietic”, susținută de Olga Grădinaru, lector la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Conferința, care face parte din seria de manifestări prilejuite de Zilele UMFST, va fi urmată de lansarea cărții „Războiul sovietic între idealizare și demitizare”, Editura Casa Cărții de Știință, 2018.

Vor fi alături de autoare conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere, și lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda.

„Olga Grădinaru (n. 1981, Republica Moldova) este cadru didactic asociat la Departamentul de Limbi Străine Specializate a Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Are un doctorat în filologie cu o teză referitoare la reprezentarea celui de-al Doilea Război Mondial în literatura și cinematografia sovietică. Semnează studii de istorie culturală, literatură și cinematografie în „Caietele Echinox”, „Transilvania”, „Ekphrasis”, „Brukenthalia. Romanian Cultural Review”, a precizat și lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram