Creștere impresionantă a numărului de studenți străini care doresc să studieze la UMF Tîrgu Mureș

umfNumărul candidaților străini care aplică la programele de studiu în limba engleză de la Medicină şi Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș crește de la un an la altul.

În anul 2017, s-au înscris la UMF Tîrgu Mureș 450 de candidați străini, cu 186 mai mulți decât în anul 2016, când au fost înregistrate 264 de aplicații și de peste 4 ori mai mulți față de anul 2013, când au fost înscriși 110 candidați.

După încheierea perioadei de înscriere pentru anul universitar 2017-2018, UMF Tîrgu Mureș pune la dispoziția studenților internaționali 150 de locuri cu taxă la Medicină și 30 de locuri cu taxă la Medicină Dentară. Pentru „early admission” s-au înscris 173 de candidați la Medicină și 25 de candidați la Medicină Dentară. Aproximativ 100 dintre aceștia și-au confirmat deja locurile.

Procedura de „early admission”, implementată în urmă cu 3 ani, este unică la nivel național și extrem de utilizată de universitățile mari din străinătate. Ea este parte a platformei e-UMF dezvoltată sub conceptul Smart University oferind posibilitatea candidaţilor străini de a se înscrie online pentru admitere în luna martie şi de a susține examenul de admitere în luna aprilie. „Early admission” oferă avantajul asigurării unui loc în programele de studiu în limba engleză cu câteva luni mai devreme decât majoritatea solicitanţilor, dar el este condiționat de obținerea unor rezultate foarte bune la examenul de bacalureat sau echivalentul acestuia, în țara de origine.
„Principalul avantaj al acestui sistem este acela că prin acest tip de admitere universitatea recrutează candidații care într-adevăr doresc să studieze la UMF Tîrgu Mureș, și nu pe cei care au fost anterior refuzați la alte universități, fapt care crește calitatea celor admiși”, a declarat prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș.

Pentru „regular admission” s-au înscris 212 candidați la Medicină pentru cele 50 de locuri disponibile și 40 de candidați la Medicină Dentară pentru cele 16 locuri disponibile. Interviul este programat în perioada 5 – 8 septembrie 2017, rezultatele finale urmând a fi afișate în data de 14 septembrie.

Astfel, la admiterea din acest an concurează peste patru candidați pe un loc.

Candidații care aleg să studieze la UMF Tîrgu Mureș vin din toate colțurile lumii: Germania, Italia, Ungaria, Austria, Suedia, Finlanda, Norvegia, SUA, Israel, India, America de Sud, precum și din țări de pe continentul african.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram