Cristian Diaconescu, ministru de externe al României (2008-2009 și 2012) va susține cu ocazia zilei de 9 mai o prelegere la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, prin Jean Monnet Centre of Excellence in European Security and Disinformation in Multicultural Societies, organizează marți, 9 mai 2023, ora 10:00, în Aula Magna (N. Iorga, nr.1), Conferința Internațională „Redefining European Security in a Post COVID 19 World”.

Organizat cu ocazia Zilei Europei, evenimentul se va bucura de prezența dlui Cristian Diaconescu, ministru de externe al României (2008-2009 și 2012), care va susține în deschidere o prelegere pe tema principalelor provocări la adresa securității europene și impactul lor asupra securității naționale a României.

Conferința Internațională „Redefining European Security in a Post COVID 19 World” reunește peste 40 de cercetători din țară și străinătate. Participanți din România, Franța, Republica Moldova, Tunisia, Bangladesh, Liban, Polonia, Ucraina, Georgia, Albania vor analiza cele mai recente evenimente internaționale și felul în care acestea modelează viața de zi cu zi a societății contemporane.

În deschiderea evenimentului se vor adresa audienței prof. univ. dr. Radu Carp, Universitatea București și conf. univ. dr. Mihaela Daciana Natea, directorul Centrului de Excelență în securitate europeană și combaterea dezinformării din cadrul UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, înființat prin Proiectul european Jean Monnet- ESDMS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram