Curs de prim ajutor, organizat de studenții mediciniști

curs prim ajutorOrganizația Studențească de Medicină de Urgență (OSMU) din Tîrgu Mureș, în colaborare cu UPU-SMURD Tîrgu Mureș și Casa de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, organizează sâmbătă, 21 aprilie 2018, ediția a IV-a a cursului gratuit de prim ajutor de bază „Fii informat! Salvează vieți!”, care se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și însușească tehnici de prim ajutor.

Cursul va fi susținut de către o echipă formată din voluntari ai UPU-SMURD și ai OSMU, tineri pasionați de medicină și dornici să le transmită celor din jur câteva măsuri de prim ajutor extrem de importante în situații de urgență.

„Urmând exemplul lui Hipocrate, vrem să vă ajutăm să vă însușiți măsurile de prim ajutor esențiale pentru salvarea unei vieți: când se impun manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, cum se recunoaște un stop cardio-respirator, ce trebuie să faci pentru a aplica în mod corect manevrele de resuscitare, când trebuie să suni la 112 pentru a cere ajutor și ce informații oferi, manevra de dezobstrucție a căilor aeriene și când se recomandă poziția laterală de siguranță. Toate manevrele se vor învăța teoretic și se vor pune în practică cu ajutorul manechinelor”, au precizat organizatorii cursului, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Tîrgu Mureș, începând cu ora 11.00.

Curs de prim ajutor afis

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram