Delegație UMFST Târgu Mureș, în vizită la fabrica Bosch din Blaj

Bosch (1)O delegație a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, formată din prof. univ. dr. ing. habil. Liviu Moldovan, prorector UMFST, conf. univ. dr. ing. Mircea Dulău, decanul Facultății de Inginerie, conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, decanul Facultății de Economie și Drept, conf. univ. dr. ing. Emil Nuțiu, cadru didactic la Facultatea de Inginerie, șef lucrări dr. Sorina Moica, cadru didactic la Facultatea de Inginerie, Vasile-Daniel Ștefan, Compartimentul de Relații cu Piața Muncii, și ing. Ioana Mătea, secretar șef al Universității, a efectuat miercuri, 16 ianuarie 2019, o vizită la fabrica Bosch din Blaj.

Bosch (2)Vizita reprezintă un pas înainte, o continuare firească, în vederea îndeplinirii obiectivelor asumate anterior de ambele părți, UMFST Târgu Mureș și Bosch, care privesc în principal înființarea la UMFST Târgu Mureș a unui Centru Tehnologic Industry 4.0 în cadrul căruia să funcționeze un Laborator Bosch, colaborarea în proiecte comune de cercetare-dezvoltare și proiecte punctuale privind optimizarea activităților în fabrica Bosch, precum și stagiile de practică ale studenților în cadrul fabricii Bosch din Blaj.

De asemenea, în contextul evoluției tehnologice, care impune necesitatea permanentă de actualizare a curriculei universitare pentru ca pregătirea studenților să răspundă cerințelor și nevoilor reale ale angajatorilor, a fost discutată posibilitatea introducerii unor cursuri noi cu o tematică propusă de Bosch. Totodată, reprezentanții Bosch, împreună cu cadre didactice ale Universității, vor propune teme de licență/disertație pentru studenții/masteranzii UMFST Târgu Mureș, cu subiecte de interes pentru fabrica și în concordanță cu strategia companiei.

Bosch (3)Nevoia de calificare pentru actualii și viitorii angajați Bosch reprezintă o provocare pentru managementul companiei, atât în ceea ce privește absolvenții de studii superioare tehnice, respectiv ingineri, dar și personalul tehnic specializat, cu o calificare care să permită coordonarea unor activități de producție. Astfel, s-au purtat discuții în vederea organizării la UMFST Târgu Mureș a unor cursuri de formare pentru personal tehnic calificat la nivel de maistru, unde să predea experți Bosch și cadre didactice de la UMFST Târgu Mureș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram