Dezbatere pe tema dezvoltării mediului, creșterea eficienței energetice, utilizarea surselor regenerabile de energie și schimbările climatice

Foto dezbatere economia circulara (3)Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației a găzduit, în data de 29 octombrie 2019, o dezbatere pe tema provocărilor Regiunii Centru pentru dezvoltarea mediului, creșterea eficienței energetice, utilizarea surselor regenerabile de energie și schimbările climatice.

Totodată,  s-a lansat și proiectul Color Circle, finanţat prin Programul Interreg Europe, pentru facilitarea tranziției către economia circulară. Au luat cuvântul reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, care au prezentat inițiativele regionale în domeniul economiei circulare, acțiunile finanțate în perioada 2014-2020 în domeniul: mediu, eficiență energetică, surse regenerabile de energie și schimbări climatice, propunerile UE – Prezentarea noului cadru al Politicii de Coeziune, precum și aspecte privind stadiul actual și identificarea direcțiilor de finanțare pentru perioada 2021-2027.

De asemenea, Simina Lakatos, președinte IRCEM (tbc), a prezentat Strategia Națională pentru Tranziția către Economia Circulară, iar reprezentantul Clusterului Inovativ al Biomasei „Green Energy” a prezentat un exemplu de bune practici, acesta prezentând inițiative din domeniile EE, RES și economie circulară.

Foto dezbatere economia circulara (1)Din partea Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a luat cuvântul șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur, care a prezentat o serie de metode concrete de implementare a economiei circulare în cadrul organizațiilor industriale.

La eveniment au fost prezenți studenții specializării Inginerie Economică Industrială, care s-au arătat extrem de receptivi la acest subiect și interesați în a dezvolta lucrări de licență în zona inovării prin simbioză industrială, dezasamblare, reciclare produse și bioeconomie.

S-au pus bazele unor parteneriate pilot între administrații locale şi preocupări de cercetare din Regiunea Centru, printre care și UMFST, în scopul transferării unor soluţii durabile, personalizate, către comunităţile locale şi punerea în practică a unor măsuri care să asigure tranziţia către economia circulară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram