Dezbatere pe tema participării la vot

Dezbatere votAgenția pentru Dezvoltare Regională Centru prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, în parteneriat cu Departamentul de Istorie și Științe Politice al Facultății de Științe și Litere din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, organizează, în data de 18 aprilie 2019, în intervalul orar 11.00 – 14.00, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1), o dezbatere pe tema participării la vot.

Acest demers are loc în contextul Alegerilor Europarlamentare care vor avea loc în 26 mai 2019, dar și în perspectiva viitoarelor alegeri la care tinerii și cetățenii sunt invitați să participe.

„Scopul acestor dezbateri este de a analiza motivele pro și contra participării la vot, avantajele sau dezavantajele care decurg din acest proces, de asumare a responsabilității pe care o avem în a ne exprima și opțiunea politică, în a influența viitorul nostru, precum și consecințele actelor noastre, în cazul în care votul exprimat sau neexprimat are sau nu câștig de cauză. Nu vom aduce în discuție politicienii și actele lor punctuale, vom evita influențarea celor prezenți și nu vom face prezentări de campanie, partide sau grupuri politice. Vom vorbi despre principiile europene și civism, vom căuta alături de cei prezenți să identificăm care este situația actuală și ce resorturi pot motiva sau nu participarea la vot”, au precizat reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram