Eveniment de multiplicare on-site HELP2 (Healthcare English Language Programme) – proiect de parteneriat strategic Erasmus+ la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Aflat pe ultima sută de metri, proiectul HELP2 (https://help2project.eu/) desfășurat pe o perioadă de 3 ani, septembrie 2018 – septembrie 2021, în care Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș este partener alături de alte universități și asociații europene din Germania, Cehia, Polonia, Lituania, Slovacia, Bulgaria și Portugalia, pentru formarea competențelor de comunicare în limba engleză și germană, limbaj medical de specialitate, a realizat 14 noi module de engleză medicală, comunicare profesională și interculturală în domenii complementare fazei I a proiectului HELP (https://help-theproject.eu/moodle/ ) și anume:  medicină dentară, psihiatrie, medicină de urgență, nursing, pediatrie, îngrijiri paleative, fizioterapie, gerontologie, medicină de familie, nutriție și dietetică, participarea la manifestări internaționale. La acestea se adaugă și cele zece module de comunicare medicală și interculturală în limba germană.

Varianta online (platforma moodle) a acestor module de învățare interactivă a limbajului medical poate fi folosită de către toți cei interesați  (personal medical, profesori sau studenți) prin crearea unui cont gratuit la adresa: https://help2project.eu/moodle/ sau  prin accesarea  aplicației mobile HELP2 pentru Android din Google Play. Modulele vor fi disponibile și în format tipărit în viitorul apropiat.

Prin bunăvoința d-nei dr. Mirela Zbanca, modulul de Fizioterapie și celelalte produse intelectuale ale proiectului Help2 au fost prezentate vineri, 16 iulie 2021 de către conf. univ. dr. Anișoara Pop și lect. univ. dr. Adrian Năznean, cadrelor medicale din Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în cadrul unui eveniment de multiplicare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram