Evenimente UMF Tîrgu Mureș

DCIM100MEDIALa Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș vor avea loc, în perioada următoare, o serie de evenimente cu tradiție în Universitate, derulate de organizațiile studențești de la nivelul facultăților.

Workshop de prim ajutor
Organizația Studențească de Medicină Dentară, în parteneriat cu Organizația Studențească de Medicină de Urgență, organizează joi, 9 noiembrie, în intervalul orar 14.00-16.00, la Centrul Integrat de Medicină Dentară, sala P11, un workshop de prim ajutor pentru studenți. „Să acorzi primul ajutor a devenit, astăzi, o necesitate şi nu doar un atu. An de an organizăm un workshop în care aveţi ocazia să vă formnaţi deprinderea de a-l acorda. O parte a workshop-ului este dedicată urgențelor din cabinetul de medicină dentară”, a precizat Tatiana Coman, coordonatorul workshop-ului. Workshop-ul este organizat în cadrul festivalului național studențesc „Unifest”, care se desfășoară în perioada 6-13 noiembrie.

Ziele Porților Deschise Universitare
Asociația Studenților Maghiari din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 10 – 12 noiembrie, cea de-a XIV-a ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise Universitare”, la care sunt așteptați peste 350 de elevi ai clasei a XII-a din următoarele orașe: Oradea, Baia Mare, Carei, Satu Mare, Zalău, Brașov, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Sovata, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Baraolt, Târgu Secuiesc și Tîrgu Mureș.
Potrivit președintelui Asociației Studenților Maghiari, Ladányi Emmánuel, participanților le va fi prezentată oferta educațională a Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, precum și infrastructura didactică și de cercetare. Elevii vor vizita Centrul de Simulare și Abilități Practice, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, Biblioteca Universității, Disciplina de Mortopatologie, Muzeul Disciplinei de Anatomie, SMURD Tîrgu Mureș și Campusul Universitar. Totodată, participanții vor vizita Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș și Universitatea Sapientia.

O nouă ediție a programului TransMed
Liga Studenților din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 12 – 18 noiembrie, o nouă ediție a programului TransMed, la UMF Tîrgu Mureș fiind așteptați 87 de studenți mediciniști din marile centre universitare ale țării. TransMed este un proiect național ce face parte din Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România care implică zece centre universitare din România și unul din Chișinău. Programul presupune schimbul de studenți aparținând anilor II – VI între diverse universități din țară, pe durata unei săptămâni. Aceștia vor participa la stagii, lucrări practice și cursuri, scopul programului fiind de a crea o legătură între facultățile de medicină din țară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram