FOTO: Cei mai buni elevi ai județului Mureș, premiați de conducerea UMF Tîrgu Mureș

3Colegiul Național „Unirea” din Tîrgu Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș au organizat, în cadrul Zilelor Colegiului, simularea examenului de admitere la disciplinele biologie și chimie, la care s-au înscris zeci de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din liceele și colegiile județului Mureș.

Elevii care au obținut cele mai mari punctaje la cele două discipline au fost premiați vineri, 26 ianuarie 2018, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, de către prof. dr. Angela Borda, prorector Relații Internaționale UMF Tîrgu Mureș, pentru disciplina biologie, și prof. dr. Silvia Imre, coordonator Departamental Facultatea de Farmacie, pentru disciplina chimie. La festivitatea de premiere au participat elevii și cadrele didactice ale Colegiului Național „Unirea”, precum și reprezentanții autorităților publice locale.

„Am avut întotdeauna o colaborare de înaltă ținută cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, care a susținut activitățile noastre, promovând nu numai pentru examenele de admitere această activitate educațională, ci continuând să formeze valori pe care elevii Colegiului Național „Unirea” le duc mai departe”, a afirmat prof. dr. Aurora Stănescu, directorul Colegiului Național „Unirea” din Tîrgu Mureș.

Simularea examenului de admitere a fost organizată cu scopul de a-i ajuta pe viitorii candidați la UMF Tîrgu Mureș să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-și testeze cunoștințele acumulate pentru examenul de admitere și să observe ce capitole necesită aprofundare.1

Astfel, la disciplina biologie au fost premiați elevii: Ovidiu Șerban Marcu, Bogdan Suciaghi, Alexandra Iclănzan și Bogdan Pastor, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Flavia Dumitru și Cezara Moldovan, de la Colegiul Național „Unirea”, Bianca Sabina Crăciun, de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș, Dragoș Pop, de la Colegiul Economic Transilvania, și Vicențiu Băcilă, de la Colegiul Național „Unirea”.

2„La rândul meu, sunt absolventă a Colegiului Național „Unirea” și încă păstrez nostalgia vremurilor când eram pe băncile liceului, precum și o profundă recunoștință dascălilor care m-au format pentru drumul în viață, mi-au oferit principii pe care le respect și acum cu sfințenie și pe care le consider cadouri inestimabile. Mă bucur că la Colegiul „Unirea” s-a păstrat tradiția de a sărbători Zilele Colegiului odată cu Mica Unire, anul acesta fiind deosebit deoarece Mica Unire prefigurează Marea Unire. Aș putea face o mică similitudine între aceste sărbători și simulările pe care le-ați avut, fiindcă și ele prefigurează marea încercare pe care o veți avea în luna iulie, cu ocazia admiterii. Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș face parte din universitățile de elită ale României, prezentând una dintre cele mai mari creșteri între universitățile de medicină și farmacie prin proiectele finanțate din fonduri europene pe care le câștigă și le derulează legate de mobilitățile studențești, prin creșterea vizibilității internaționale, precum și printr-o serie de alte realizări. UMF Tîrgu Mureș deține cel mai modern Centru de Simulare din această parte a Europei, un Centru de Cercetare construit din fonduri europene, un nou sediu al Facultății de Farmacie și multe alte facilități. Renumele unei universități este dat de realizările profesionale și științifice ale absolvenților, iar pe voi, dragi elevi, vă așteptăm să deveniți studenți ai Universității noastre”, le-a transmis premianților și elevilor prezenți la festivitate prof. dr. Angela Borda.

La chimie au fost premiați elevii clasei a XI-a: Teodora Băjănaru, Colegiul Național „Unirea”, Ana-Alisa Ormenișan, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Robert Stoicescu, Colegiul Național „Unirea”, și Denisa-Ioana Șărban, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

De asemenea, au fost premiați elevii clasei a XII-a: Arthur-Maximilian Bathori, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Blanka Beata Fodor, de la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Meszaros Diana, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Molnar Tas Szilveszter, de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș, Alexandra Elena Nicușan, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” și Delia Alexandra Păcurar, de Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

4„Pentru noi, cadrele didactice ale UMF Tîrgu Mureș, este un prilej de a recunoaște viitorii noștri studenți. Aș dori să mulțumesc corpului didactic care a creat testele de admitere, vă spun cu sinceritate că le-am citit cu multă plăcere, subiectele fiind frumoase și foarte frumoase. Felicit premianții pentru că au ales să-și încerce puterile la o disciplină care înseamnă un limbaj molecular și o matematică a vieții”, a afirmat prof. dr. Silvia Imre.

Motivarea și orientarea eficientă a candidaților spre reușita la examenul de admitere, familiarizarea participanților cu privire la condițiile de concurs, precum și ridicarea standardelor rezultatelor la admitere reprezintă obiectivele acestui proiect, care a devenit de-a lungul anilor extrem de apreciat de către liceenii care se pregătesc să devină studenți ai Universității noastre.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram