FOTO: Liceenii din Târgu Mureș și Mediaș, ingineri pentru o zi la UMFST Târgu Mureș

Foto inginer pentru o zi 1Facultatea de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Asociația ESTIEM au organizat, la sfârșitul lunii aprilie 2019, evenimentul „Inginer pentru o zi”, la care au participat elevii din clasele a XI-a și a XII-a.

Studenții le-au prezentat elevilor laboratoarele Facultății de Inginerie, experimente și materiale revoluționare. La eveniment au participat elevi interesați de inginerie de la cinci licee din Târgu Mureș și doi elevi din Mediaș. Aceștia s-au arătat impresionați de eveniment, identificându-și specializarea pe care doresc să o urmeze.

Foto inginer pentru o zi 6„Dintre activitățile realizate menționăm: proiectarea unei piese în Inventor, prelucrarea pe imprimante 3D și prezentarea principiului de funcționare al acesteia, realizarea unei operații de laminare. De asemenea, elevii au putut vedea materiale inteligente cu memoria formei, standuri specifice automaticii, Mașinile Unelte cu Comandă Numerică si au testat pneumobilele construite de studenți pentru concursuri internaționale”, a explicat șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Foto inginer pentru o zi 2„Doresc să mulțumesc elevilor care au participat, care au ales în vacanță să își extindă aria de informații și să intre în contact cu viața de student, cu care se vor întâlni în curând, studentilor care s-au organizat impecabil și au oferit informații evevilor, precum și cadrelor didactice și personalului UMFST Târgu Mureș care ne-au sprijinit în realizarea acestui eveniment. Obictivele noastre vizează un eveniment optimizat din toate punctele de vedere în anul universitar următor”, a transmis șef de lucrări dr. ing. Mihaela Bucur.

Foto inginer pentru o zi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram