FOTO: Micii sanitari, la UMF Tîrgu Mureș

DSC_4008Peste 45 de elevi cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani din opt orașe au participat vineri, 13 iulie 2018, la finala națională a programului educațional „Micii sanitari”, găzduit, în premieră, de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

Proiectul „Micii sanitari” face parte din programul național „Children Health and Rights” al Departamentului de Sănătate Publică al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România.

DSC_4068„Micii sanitari” oferă elevilor din clasele II-IV oportunitatea de a deprinde abilități și cunoștințe din domeniul educației sanitare, abordând interactiv și atractiv anatomia și fiziologia organismului uman, manevre de bază în prim ajutor în caz de urgențe și noțiuni de alimentație sănătoasă. Cei 47 de finaliști au fost însoțiți și coordonați de peste 30 de studenți voluntari din Tîrgu Mureș, București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Oradea și Craiova.

Atât elevii, cât și părinții acestora s-au arătat încântați și impresionați de campusul UMF Tîrgu Mureș, apreciind ospitalitatea gazdelor. Cei mici au transmis își doresc să devină cei mai buni medici și farmaciști.

DSC_4046

DSC_4053

DSC_4020

DSC_4023

DSC_4000

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram