FOTO: Studenți din 5 centre universitare au participat la concursul național de procese simulate de la UMFST Târgu Mureș

Studenti Drept (11)Asociația Studenților Europeni în Drept (The European Law Students Association – ELSA) din Târgu Mureș, prin Departamentul Activități Academice, a organizat, în perioada 29-31 martie, cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate pe tema Dreptului european.

Participanții au pledat din postura de agent reprezentativ în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, având un cadru ideal de a-și pune în aplicare abilitățile oratorice și raționamentul logico-juridic. Cauza propusă de organizatori a urmărit simularea unui caz real din anul 2015, legat de executarea mandatului european de arestare.

Pentru etapa scrisă a competiției au răspuns un număr de 8 echipe, calificându-se în etapa orală 6 echipe. Criteriul pe baza căruia s-a decis calificarea echipelor a însemnat redactarea a două memorii din perspectiva ambelor calități procesuale – aplicant și acuzat – documentele urmând să fie trimise ulterior pe adresa oficială de email a concursului.

Studenti Drept (7)Competiția desfășurată la Târgu Mureș a adunat un număr de 6 echipe, reprezentând 5 centre universitare:

  • Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași (echipa Statele Unite ale Europei), formată din Călinescu Iulian-Corneliu și Amironesei Aura-Elena
  • Universitatea din București (echipa Fallin’ in law) formată din Maga Cosmin-Alexandru, Simion Ionela și Pătrăscioiu Alexandra-Simona, (echipa Aequitas), formată din Huială Mihai și Dincescu Christofor
  • Universitatea „Titu Maiorescu” din București (echipa Iancu&Sava), formată din Iancu Timeea și Sava Daiana
  • Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (echipa All for one), formată din Burcă Daiana Florina, Iștoc Renate Maria, Pantea Alexandru-Răzvan și Pencea Alexandra Daniela
  • Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș (echipa Omnia vincit), formată din Moldovan Maria Diana, Ormenișan Sorina și Todea Alexandru.

Studenti Drept (4)În finala concursului s-au calificat echipele Fallin` in Law (Universitatea din București), formată din pledanții Maga Cosmin-Alexandru și Pătrăscioiu Alexandra-Simona, și echipa Statele Unite ale Europei (Universitatea „Al. I. Cuza„ din Iași), formată din pledanții Călinescu Iulian-Corneliu și Amironesei Aura-Elena.

Echipa câștigătoare a ediției de anul acesta a fost Statele Unite ale Europei. Premiul pentru cel mai bun pledant al concursului s-a acordat studentei Amironesei Aura-Elena. La propunerea juriului, s-a acordat și o mențiune specială studentei Moldovan Diana, pentru prestația din cadrul rundelor preliminare.

Studenti Drept (5)Participanții au avut ocazia de a face un schimb și o verificare a cunoștințelor juridice, de asemenea, de a lega prietenii cu celelalte echipe și a primi un feedback obiectiv, imparțial și personal din partea membrilor juriului.

Evenimentul s-a desfășurat în condiții optime datorită partenerilor: Primăria municipiului Târgu Mureș, Baroul Mureș, Perla Harghitei, Catalysts, Velvet Bistro Club, Laborator Teodora, Dan Catering, Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș, American Experience.

Studenti Drept (8)

Studenti Drept (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram