FOTO: Vizită de lucru a președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a prim-ministrului României, domnul Ludovic Orban, și a ministrului Sănătății, domnul Nelu Tătaru, la UMFST

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban, și ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru, au vizitat astăzi, 9 mai 2020, Unitatea de suport medical COVID-19 deschisă la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Demnitarii români au apreciat unanim efortul făcut de Universitate, de Instituția Prefectului – Județul Mureș, de Consiliul Județean Mureș, de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, de Spitalul Clinic Județean Mureș și de Direcția de Sănătate Publică Mureș pentru ca acest proiect să capete finalitate și să asigure populației județului un plus de siguranță medicală. A fost evidențiată, de asemenea, aprecierea pentru centrul universitar Târgu Mureș și pentru întregul personal medical implicat în îngrijirea bolnavilor COVID-19.

Rectorul Universității, prof. dr. Leonard Azamfirei, a prezentat oaspeților modul în care Universitatea a reacționat de la început în lupta împotriva pandemiei, implicându-se în asigurarea unui diagnostic rapid al infecției, în producerea de biocide, precum și în inițierea și apoi realizarea, într-un timp foarte scurt, împreună cu celelalte instituții menționate, a unui model de suport medical unic în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram