Ina Ioana Todoran: „Voi alina bătrâneţi grele cu cântecul, iar durerile trupului cu mintea şi experienţa de medic!”

Ina Ioana Todoran„Voi alina bătrâneţi grele cu cântecul, iar durerile trupului cu mintea şi experienţa de medic!”, mărturisea, într-un interviu acordat revistei „Lumea Satului”, Ina Ioana Todoran, o talentată solistă de muzică populară ardelenească și studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș. De ziua ei, în data de 24 august, Ina și-a lansat un nou cântec intitulat „Îs doftoriță cu fală”, un dar muzical inspirat din viață pentru oamenii care îi apreciază talentul.

„Dragii mei, v-am obișnuit să vă aduc în dar piese muzicale inspirate din viața mea, dar acest cântec este și un rod al aprecierilor voastre, cei care mi-ați spus că ascultându-mă vă alin sau vindec dorurile! Realitatea, însă, nu este nici ea departe, și cu ajutorul lui Dumnezeu voi reuși, prin profesia pe care o voi avea, să fiu în slujba voastră, având grijă de cel mai scump dar: viața! Până atunci, vă prezint leacul prin muzică! Vă invit să îl descoperiți! Sper să vă fie de folos. Vă îmbrățișez cu drag!”, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Ina Ioana Todoran.

Ina Ioana Todoran 3În vârstă de 24 de ani, Ina Ioana Todoran, originară din județul Alba, s-a remarcat prin vocea sa deosebită și prin numeroasele premii obținute la festivaluri de folclor din întreaga țară.

În anul 2012, a absolvit cu media 10 Colegiul Național „Inochentie Micu Klein” din Blaj, profilul matematică-informatică, intensiv engleză. La examenul de bacalaureat, Ina Todoran a fost singura elevă din județul Alba care a obținut media generală 10.00.

De asemenea, Ina Ioana Todoran a studiat și la Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, la clasa Leontinei Fărcaș, despre care tânăra spune că este „o persoană specială care m-a învăţat să cânt, să trăiesc cântecul, să dobândesc o mare dragoste pentru neamul şi cântecul nostru românesc”.

Ina Ioana Todoran 4După absolvirea liceului, Ina Ioana Todoran s-a înscris la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Tîrgu Mureș, dorind să urmeze în paralel și cariera muzicală.
Ina a continuat pe aceeași linie și s-a remarcat prin rezultate deosebite obținute la învățătură, beneficiind de burse de merit și studiu. În fiecare an, de Zilele UMF Tîrgu Mureș, în luna decembrie, Ina își încântă colegii și cadrele didactice cu colinde la tradiționalul concert de colinde, implicându-se totodată și în proiectele Ligii Studenților din Tîrgu Mureș.

Solista a moștenit talentul artistic din familie, bunicul său cântând la vioară, iar bunica sa fiind membră a corului bisericii. Cariera artistică a tinerei și talentatei interprete s-a aflat încă de la început sub semnul succesului, marturie stând premiile obținute la concursurile de folclor, dintre care cel mai important este trofeul festivalului „Mamaia folclorică”.

https://www.youtube.com/watch?v=qEWOujJ8rsM

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram