Informare privind vaccinarea studenților și a cadrelor didactice

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș informează că începând de vineri, 15 ianuarie 2021, ora 15.00, se pot înregistra pentru vaccinare prin intermediul aplicației https://covid19.aspms.ro/formular-solicitare-programare-vaccinare-umfst/, în paralel cu studenții și cadrele didactice din domeniul Sănătate, studenții și cadrele didactice din cadrul celorlalte facultăți.

Începând cu această dată, tot personalul angajat din cadrul instituției noastre se poate înregistra pe aplicație în vederea unei programări pentru vaccinare.

Folosind această aplicație, prin intermediul unui formular completat de fiecare persoană care dorește vaccinare, aceasta va fi ulterior programată pe platforma UMFST. Va primi pe adresa de e-mail o înștiințare că a fost înregistrată, iar pe baza instrucțiunilor dintr-un document atașat în e-mail își poate face individual programarea în ziua eligibilă la centrul de vaccinare dorit.

După înregistrarea pe platformă, responsabilii UMFST nu mai pot face programarea pentru fiecare persoană din următoarele motive:

• Cererea pentru vaccin este mult mai mare decât oferta de doze vaccinale existente.
• Sunt zile când nu există poziție eligibilă pentru vaccinare (locuri epuizate).
• Fiecare persoană își cunoaște mai bine programul pentru următoarele 21 de zile și poate considera cel mai bine la care centru se poate vaccina, în ce zi, la ce oră, iar acest aspect ține până la urmă de zilele disponibile la centrele de vaccinare (prezența stocului de vaccin).
• Universitatea își face datoria pentru a înregistra pe platformă în maximum 24 de ore persoanele care doresc vaccinarea, însă de locurile disponibile pentru vaccinare la centrele de vaccinare nu mai depinde de Universitate. Astfel, fiecare persoană înregistrată urmărește să își facă programarea cum se eliberează locuri la centrele de vaccinare.
• Se poate face programarea și la un centru de vaccinare vecin. Spre exemplu, mă pot programa la Reghin, dacă este loc, chiar dacă sunt din Târgu Mureș.
• Cei care gestionează platforma la nivel național blochează uneori categoriile unde vă puteți edita profilul, pentru a prioritiza alte categorii (exemplu: persoane cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice) și vă împiedică astfel să vă programați, aspect care nu mai depinde de Universitate.
• Sunt între 100-250 de persoane înregistrate zilnic, Universitatea nu poate răspunde prin e-mail sau telefonic la toate persoanele/solicitările, astfel încât vă rugăm să vă informați cu privire la modalitatea în care se derulează procesul de vaccinare:

Pas 1: Completare formular prin intermediul aplicației

Pas 2: Vei fi înregistrat pe platformă de către responsabil vaccinare UMFST

Pas 3: Primești e-mail cu modul de programare, în ziua disponibilă, conform instrucțiunilor ce se primesc prin e-mail.

Dacă nu sunt locuri eligibile, este de așteptat până la eliberarea unui loc.

În etapa a II-a, modalitatea de programare pentru vaccinare se poate face și prin medicul de familie, individual sau prin call center. Call Center 0214144465, în limita stocurilor de doze vaccinale existente la centrele de vaccinare.


Pași de urmat pentru programare la vaccinare

Conf. univ. dr. Voidăzan Septimiu
Coordonator instituțional al activităților legate de vaccinarea împotriva COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Facebook
YouTube
Instagram